avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... UPFAR ARGOA
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

UPFAR ARGOA

Buna ziua, sunt un PFA in domeniul turismului cod CAEN:5590, detin o pensiune care furnizeaza exlusiv servicii de cazare, fara alte activitati conexe ( sala de mese, restaurant, piscina, etc).
Din acest an am inceput sa primesc instintari si somatii de plata din partea UPFAR ARGOA, CREDIDAM conform legii 8/1996 (ASOCIATII DE GESTIUNE COLECTIVA A DREPTURILOR DE AUTOR), prin care mi se solicita incheierea unei licente neexclusive si plata unor remuneratii lunare.
Va rog sa imi precizati daca este legal sa mi se ceara asa ceva conform legii? (daca eu cad sub incidenta legii 8/96?) , avand in vedere ca mi se cere aceasta taxa deoarece camerele pensiunii sunt dotate cu tv.
De abia anul acesta, in septembrie, a fost emisa Decizia nr.152/2012, in baza careia ar trebui sa achitati cam 4 lei/camera/luna in cazul in care doriti sa difuzati muzica ambientala in incinta pensiunii.
UPFAR ARGOA este unul dintre organismele de gestiune colectiva care are avizul de functionare de la ORDA (Oficiul Roman pentru drepturile de Autor).
Daca pana si muzica ambientala din autobuze, peroane de gari sau evenimente sportive va fi taxata, dvs. care va desfasurati activitatea in turism, cu atat mai mult veti fi "urmarit" pentru a plati aceasta taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru difuzarea muzicii ambientale borihu borihu Bună ziua. Avem un hotel de trei stele și plătim pentru difuzare muzica ambientala la Credidam, Ucmr-Adă. UPFR, la TVR și acum a venit UPFAR-ARGOA. Ne ... (vezi toată discuția)