avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... onorariul unui expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

onorariul unui expert

cand se fac obiectii la un raport de expertiza teren ce consta in 1-2 variante de lotizare teren aceste se platesc?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:34, 3 Noiembrie 2012
Nu, obiectiunile nu se platesc separat fata de onorariul achitat initial, insa este posibil ca expertul sa solicite majorarea onorariului in functie de demersurile ulterioare pe care le face si de munca efectiv prestata.
Binenteles ca asupra acestei eventuale cereri de majorare se va pronunta instanta dupa ascultarea concluziilor partilor in aceasta problema.
O data cu depunerea completarii la raportul de expertiza, cu noile variante de lotizare, expertul va depune si decontul de cheltuieli (anexand documente justificative) si onorariul definitiv.
Decontul de cheltuieli plus onorariul se aproba de catre instanta de judecata, care va aprecia variantele de lotizare propuse de catre expert. Daca variantele sunt corecte, din punct de vedere juridic, iar partile in proces sunt in continuare nemultumite, decontul de cheltuieli plus onorariul se aproba. Pentru noi variante de lotizare, solicitate de catre partile in proces, expertul va depune un alt decont de cheltuieli plus onorariu suplimentar.
Orice operatiuni suplimentare genereaza costuri si ca atare un alt decont si onorariu suplimentar , care poate fi aprobat in tot sau in parte de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare raport expertiza roredrosu roredrosu Buna ziua, Tatal meu nu este multumit de raportul de expertiza, cum a fost impartit terenul. Acesta nu este defintiv. Va fi o intilnire pentru obiectiunile ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)
Refacere expertiza TANASENASTASA TANASENASTASA daca la expertiza nu sant multumita de cum s-au impartit loturile,avocatul meu poate depune o cerere prin care se solicita o alta expertiza?si evaluarea ... (vezi toată discuția)