avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indexarea tichetelor de masa 2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indexarea tichetelor de masa 2013

Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti daca indexarea tichetelor de masa cu luna mai 2013 este obligatorie intr-o societate privata in conditiile in care avem in Contractul Colectiv de Munca articol care prevede:"Tichetele de masa se acorda conform Legii nr.142/1998."Va multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 31 Mai 2013
Conf art 3 alin 1 Lg 142/2008 valoarea nominala a unui tichet de masa nu poate depasi suma prevazuta prin Ordinul MMFPS, pana in luna mai 2013, de 9 lei.
Conf art 3 alin 2 Lg 142/2008 valoarea nominala a unui tichet de masa, prevazuta la alin. (1), se indexeaza semestrial cu indicele preturilor de consum, inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de Comisia Nationala pentru Statistica.

In concluzie, dvs stabiliti ce valoare are tichetul de masa, fara a depasi valoarea nominala stabilita de guvern. Insa dupa ce ati stabilit valoarea tichetului, sunteti obligati sa o indexati semestrial.
Valoarea nominală a unui tichet de masă poate fi indexată, semestrial, cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Prin urmare, nu mai este obligatorie indexarea valorii nominale a tichetului de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa valcris valcris Buna ziua. Spuneti-mi si mie, va rog, care este valoarea minima a unui tichet de masa dat de angajator salariatilor ? Ce lege reglementeaza valoarea unui ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa - valoare iunie 2013 adinag adinag Buna ziua, Am primit si luna aceasta tichete de masa in valoare de 9RON; solicitand o explicatie angajatorului pentru neaplicarea Ordinul MMFPSPV nr. ... (vezi toată discuția)
Valoare tichet de masa djkt2 djkt2 Buna ziua, Stiti ca de 2 luni s-a modificat valoarea tichetelor de masa de la 9 lei la 9,35. Cui te poti adresa in cazul in care angajatorul nu respecta ... (vezi toată discuția)