avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Buna ziua
va rog sa-mi spuneti daca se pot plati ore suplimentare in delegatie, mentionez ca se plateste diurna, daca se poate as avea nevoie si de suportul legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Selenus , utilizator 13:49, 5 Aprilie 2013
Practica de zi cu zi dovedeste contrariul .... exista in drept ”argumentum a pari” care se bazeaza pe transferul unei demonstratii specifice unui caz la un alt caz, din ratiuni de identitate sau analogie intre cele situatii.

De exemplu, deductibilitatea diurnei pentru sectorul privat este calculata in functie de diurna acordata in cazul sectorului public.

Exista o exceptie , si anume : situatia in care aceste drepturi privind delegarea prevăzute în contractele colective sau individuale de muncă ori in Reg.Intern al aangajatorului ... cred ca este de notorietate faptul ca multi angajatori se raporteaza la HG si nu au asa ceva prevazut in documentele mai sus mentionate.
Am inteles. Multumesc pentru explicatii.
nu e vorba de delegatie ci de delegare, a fost o gresala de tipar, practic cred ca s-a inteles si din discutiile purtate, in orice caz imi cer scuze...
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane
Si totusi, daca la solicitarea angajatorului, salariatul presteaza munca in afara duratei programului normal de lucru al unitatii care l-a delegat inseamna ca salariatul efectueaza ore suplimentare, deci, salariatul delegat are dreptul la compensarea orelor suplimentare conform prevederilor legale mai sus expuse, chiar daca acest drept nu i se cuvine potrivit contractului colectiv de munca aplicabil. In concluzie, salariatul delegat are dreptul la diurna (indemnizatie de delegare) iar daca efectueaza ore suplimentare are dreptul si la compensare sau la plata sporului pentru munca suplimentara intrucat cele doua drepturi nu se exclud unul pe altul.
In mesajul initial se vorbeste despre delegatie ... sintagma ”delegatie” are mai multe intelesuri , inclusiv putand insemna delegare. De multe ori auzim ca X a plecat in delegatie in loc de X a fost delegat ...

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate sambata justice86 justice86 Buna ziua.Am niste intrebari si sunt atatea raspunsuri in mediul online incat nu stiu care sunt raspunsurile corecte.Pentru o persoana plecata in delegatie ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare la locul de munca lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Angajatorul m-a trimis in deplasare din Bucuresti in Maramures. As vrea sa stiu cum sunt platite orele ... (vezi toată discuția)