avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare mostenire fiind executat silit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare mostenire fiind executat silit

Buna dimineata,

va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie.
Persoana X, a avut un credit ipotecar pe o casa si nu si-a platit datoriile catre banca la timp, si pana la urma a ajuns la executarea silita.
Parintele persoanei X, de mai sus a decedat.
Persoana X are dreptul la mostenire de pe urma parintelui.
Poate sa renunte la mostenire persoana X, sau este obligat sa accepte mostenirea pentru a acoperi datoriile?

Imi cer scuze ca intreb, dar nu ma pricep.
Multumesc anticipat pentru lamurire.

Andra
Cel mai recent răspuns: AV. Cristina Oltea Petrescu , Avocat 11:36, 2 Noiembrie 2012
Nimeni nu poate fi obligat sa accepte o mostenire. Puteti renunta la mostenire in termenul de optiune succesorala de 1 an conform NCC, adica pentru mostenirile care se deschid dupa data de 1 oct.2011, mostenirile deschizandu se prin moarte. Se face o declaratie autentica de renuntare. Trebuie sa stiti ca renuntati la tot si nu in parte.
buna ziua. conform art. 1122 noul cod civil creditorii renuntatorului la mostenire pot cere instantei revocarea renuntarii la succesiune facute in frauda lor, in termen de 3 luni de la data la care au cunoscut renuntarea. admiterea actiunii va avea ca efect acceptarea succesiunii numai in limita creantei creditorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire datorii RodicaF RodicaF Tatal meu a avut o firma. A intrat in faliment iar bancile i-au pus si lui si mamei poprire pe pensii si ipoteca pe bunuti. Firma este acum in lichidare dar ... (vezi toată discuția)
Executare silita - acceptarea mostenirii de catre creditori crystyn71 crystyn71 Buna seara! Scuze de deranj , dar am si eu o mica nelamurire. Am un credit ajuns in stare de executare silita nu am bunuri pe numele meu ,dar in decembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare ale soț decedat. aș putea fi acuzată că urmăresc fraudarea creditorilor dacă aș renunța la moștenire? monicalirca monicalirca Buna ziua, Am citit cu foarte mare atentie articolul dvs cu privire la renuntarea la mostenire, motivată fiind de faptul ca in urma decesului sotului meu, ... (vezi toată discuția)