avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In \\"autoritate de lucru judecat\\" intra si...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In "autoritate de lucru judecat" intra si...

In "autoritate de lucru judecat" intra si termenul legal in care hotararea executorie respectiva trebuie pusa in practica ?
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 11:34, 4 Noiembrie 2012
De unde ati dedus dvs ca orice solicitare referitoare la plata unei restante salariale trebuie pusa in aplicare in 15 zile ?
Pentru ca art.261 din Codul Muncii este o norma juridica imperativa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
Radamante, utilizator
Cred ca faceti o confuzie ... dreptul de a solicita executarea silita se prescrie intr-un termen de 3 ani. Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
e posibil.... dar eu spun ca orice angajator care nu pune in aplicare in termen de 15 zile o hotarare judecatoresca comite un abuz/infractiune...abuz daca titlu e definitiv si executoriu....infractiune daca titlul e si irevocabil...si ca sanctiunea pentru abuz nu poate fi decat repararea prejudiciului material si moral....faci 'solicitare" catre angajator si angajatorul iti "rade in fata".....evident ca trebuie sa exite o sanctiune care sa pastreze increderea cetatenilor in statul de drept
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
Radamante, utilizator
Comite o infractiune si nu se poate face o distinctie intre abuz si infractiune la modul cum o faceti dvs .. daca tot invocati texte de lege sau norme imperative , poate ne precizati si trextul de lege care face aceasta distinctie abuz daca titlu e definitiv si executoriu si infractiune daca titlul e si irevocabil.

Alte discuții în legătură

Spor castigat in instanta agarbiceanu2 agarbiceanu2 In urma cu aprox 2 saptamani , am obtinut in instanta, prin hotarare defintiva plata retroactiva a unui spor de specialitate As dori sa stiu in cat timp ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)
Art. 261 din codul muncii arhontele arhontele Art. 261. Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate ... (vezi toată discuția)