Dupa parerea mea incuvintarea executarii silite este o 'sanctiune" pe care o poate primi angajatorul intrucat nu a pus in aplicare in 15 zile titlul executoriu...
Incuviintarea executarii silite nu constituie nicio sanctiune ... Executarea silită reprezintă ultima fază a procesului civil în cadrul căreia se poate realiza efectiv drepturile statornicite printr-un titlu executoriu.
În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, stabilită prin hotărârea unei instituţii sau printr-un titlu, aceasta se aduce la îndeplinire prin executarea silită.
Eu m am gandit ca ar fi un motiv,nu o sanctiune, pentru ca statul :
1. -a incalcat dreptul de proprietate- dupa parerea mea o restanta salariala stabilita printr-o hotarare definitiva ,dupa trecerea celor 15 zile,devine bun in sensul Conventiei ;
2- ne-a creat ,prin legile sale,o speranta legitima legata de luarea in posesie a bunurilor noastre in termen de 15 zile;
3-prin lipsa de diligenta a sa si a angajatorului nu respecta principiul securitatii raporturilor juridice ,scazand increderea noastra in legi ,justitie si statul de drept.
4.ordonanta 71/2009 nu face decat sa incurajeze abuzurile...e exemplu...titlul nostru executoriu din 2011 nu a fost bugetat.
5.hotararile definitive din 2012 nu sunt platite...ce spunea CEDO in cauza "Dumitru si altii contra Romaniei'?....ca statul nu a dat dovada ca nu a respectat calendarul reesalonarii.....avem mai multe astfel de motive!!!!