avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala art 65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala art 65

Buna,
am si eu o intrebare legata de desfacerea cim cu art 65 alin 1-desfintarea locului de munca: in cazul in care angajatorul redeschide pozitia ocupata innitial de mine, are obligatia sa ma anunte? Este la fel ca si la concedierea colectiva?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...:((
Cel mai recent răspuns: simona9138 , utilizator 18:22, 29 Ianuarie 2009
elis

Multumesc !

te rog sa imi spui unde, adica in ce act legislativ pot gasi acest termen de 3 ani despre care imi spui tu. Adica, vreau sa fac o silicitare foarte bine documentata, care sa nu admita nici un fel de dubiu.
Art. 283 din Codul muncii se refera la termenele de prescripţie extinctivă, si anume :
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă;
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
d) pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii unui contract individual sau colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia;
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.
elis

Iti multumesc inca o data. deci situatia careia ma circumscriu eu este art. 283 din Codul Muncii al. c). Am inteles corect ?
Daca da, pasul urmator este sa ma adresez in scris firmei pt a solicita acel drept . Corect ? Si firma are la dispozitie un termen de ....... zile pentru a-mi da un raspuns sau a efectua plata.
Prin analogie cu institutiile publice, termenul de raspuns ar fi tot de 30 de zile de la data inregistrarii cererii dvs. In caz de refuz, va puteti adresa ITM-ului sau direct instantei de judecata.
multumesc elis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata flary23 flary23 buna ziua, am urmatorul caz, o persoana vine cu acordul partilor de la o alta societate, o angajez cu contract pe perioada nedeterminata si este data afara ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului in contract de munca pe perioada determinata? carmena_iasi carmena_iasi Buna ziua. Am fost angajata cu contract de munca pe perioada DETERMINATA, incepand cu data de 20.04.2010, iar pe data de 01.07.2010 am fost anuntata ca se ... (vezi toată discuția)
Decizie desfiintare post part-time TEF TEF Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie de desfiintare post incadrat cu norma redusa de 2 sau 4 ore. Care sunt motivele invocate si pasii care trebuiesc ... (vezi toată discuția)