buna ziua,
am un contract de munca pe durata nedeterminata de 10 ani cu salariu de 1450lei.
Problema este ca am solicitat o 'adeverinta de venit', imi trebuia pentru banca si acolo la 'salariul lunar net ' in ultimele 3 luni am trecute sumele de iul-700lei , aug-731lei si sep-755 lei, desi trebuia ca la 1450brut sa am pe la 1054net. Am intrebat de ce aceasta situatie si mi s-a spus ca firma este trecuta ca si neproductiva(sa ca nu si-a realizat planul?) si a trecut salariile mai mici pentru a platii mai putin darii la stat. este normal asa ceva?
pai i-au salariu 'in mana' semnez o statul dar acolo sunt trecute tot felul de sume impozit etc...care sunt constient ca sunt mai mici ca doar am 1450lei dar......
pana acum nu m-a interesat.....(imi luam suma 1800lei)
totusi eu zic ca daca in Fisa Fiscala 210 la rubrica venit brut e trecuta suma de 850 lei inseamna ca ala e salariu brut....? nu?
cred ca aveti salariul de 1800 format din si din sume la negru-gri... adica se platesc dari la stat pentru venituri mai mici... iar diferenta o luati la negru-gri... nu e corect deloc... mai ales pentru contributia la pensie.....
in legatura cu contributia la pensie aceasta cum scotescte dupa noua lege adica:
1.voi lua o pensie mai mica, adica in functie de cat am contribuit(dar voi iesi la pensie normal cand va fi cazul).....
2.sau tinand cont ca ma plateste c-am 60% din salariu lunar de incadrare brut; ca si vechime imi trece contibutie la jumatate adica imi socoteste ca tre sa lucrez 2 ani ca sa mi se socotesca 1 an vechime(adica ca si cum as lucra cu jumatate de norma)
Salariul din c.i.m
colipici
Buna ziua!
am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Cim
ContSters126274
In cazul in care se incheie un contract individual de munca cu un salariu minim pe economie dar in mana salariatul primeste mai mult cum se acopera in ... (vezi toată discuția)