avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce scrii pe chitanta?\\"taxa curs de..\\",taxa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce scrii pe chitanta?"taxa curs de..",taxa contributie,sau sponsorizare"?

daca sportivii dintro asociatie,nu sunt membri,ce poti scrie pe chitanta atunci cand incasezi ca sa fie ok?"taxa curs de..",taxa contributie,sau sponsorizare"?este activitate economica?se plateste impozit pe profit?Banii se cheltuiesc tot in asociatie,pt chirii sali,comodat auto..!
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:33, 4 Noiembrie 2012
Depinde ce doriti sa organizati. Daca e vorba despre un concurs sportiv, care e o activitate economica pentru respectivul club sportiv, aveti de incasat o taxa de participare a sportivilor. Pentru sportivii membri, acesta taxa de participare e zero sau poate fi mai redusa decat pentru ceilalti.
La fel pentru diferite cursuri/stagii de pregatire sau antrenament.
Ele se evidentiaza zilnic in registrul de casa al asociatiei cand sunt incasate in numerar si in balanta contabila la conturile de venituri. Se vor impozita doar daca se depaseste plafonul de 15 000 euro anual (aceste venituri din activitati economice). Se va depune anual declaratia 101.
Sponsorizari se pot primi doar in baza unui contract de sponsorizare incheiat cu o societate comerciala.
Se poate discuta de contributii in numerar din partea membrilor si simpatizantilor, persoane fizice.
Pentru ce se incaseaza totusi banii de la sportivi, daca nu fac parte din asociatie? Mie nu imi este foarte clar ceea ce ati postat mai sus @bulgaras10 :innocent:. Puteti reformula, va rog :help: ?

Scrieti mai sus ca banii sunt cheltuiti pentru "comodat auto". Adica...#-o?
Sunt persoane care vin doar o luna sau doua la cursuri de.....dans,karate,tenis,baschet;etc...
Nu-i pot fi membri din prima,pt ca ei nu-si doresc in primul rand!dar achita o taxa de participare la cursuri!Iar asociatia foloseste acei bani pentru chirii,salarii,dar si cu auto care este in comodat si este folosit de instructorul sportiv(angajat al aociatiei)in folosul asociatiei!
cum e mai bine sa scrii in chitantier?taxa de participare...,taxa curs de ...?
Contravaloare taxa curs "..." luna....Banuiesc ca aveti tarife lunare stabilite in cadrul asociatiei sportive, pentru fiecare curs pe care il organizati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare sume incasate la ong garleanu garleanu Va rog sa-mi spuneti ce sume se inregistreaza in contul 7312 la o asociatie sportiva nonprofit si ce documente stau la baza inregistrarii in ... (vezi toată discuția)
Venituri scutite de impozitul pe profit intr-o asociatie vanatorul vanatorul Buna ziua, In cadrul unei asociatii de dans sportiv ,cotizatiile lunare ale copiilor care participa la cursurile de dans pot fi incadrate ca venituri din ... (vezi toată discuția)
Infiintare club karate - intrebari!! mosteu mosteu Buna ziua, Desi legislatia in domeniul asociatiilor si fundatiilor este destul de explicita, nelucrand in bransa sa adresez urmatoarea problema: Eu ... (vezi toată discuția)