avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare Club Karate - Intrebari!!
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare Club Karate - Intrebari!!

Buna ziua,

Desi legislatia in domeniul asociatiilor si fundatiilor este destul de explicita, nelucrand in bransa sa adresez urmatoarea problema: Eu impreuna cu un prieten roman si un cetatean olandez dorim sa infiintam un club de karate, urmand ca cetateanul olandez(care este si profesor de karate) sa fie presedintele acestei asociatii. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Vrem ca dupa infiintarea asociatiei, cetateanul olandez sa fie angajat cu contract de munca in calitate de profesor de karate(adica el sa antreneze copiii). Spuneti-mi va rog daca este posibil avand in vedere ca olandezul este si presedinte al clubului. Din ce am citit eu nu exista vreo interdictie in acest sens. Dak nu este posibil ca presedintele sa fie angajat cu CIM care ar fi totusi varianta. Repet, el este profesor de karate si mi s-ar parea anormal ca el sa nu poata fi angajat doar ca este si presedinte al asociatiei.
2. Se poate sa percepem taxa pentru cursurile sustinute? Cam cum trebuie specificat acest aspect in actul constitutiv? Este legal sa percepi taxa pentru cursuri(a nu se confunda cu cotizatiile membrilor) daka vorbim totusi de o asociatie non-profit? Ce se intampla sa zicem daca veniturile din taxele pe cursuri ar fi mai mari decat cheltuielile; se poate ca o asociatie sa faca profit?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
mosteu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mosteu , utilizator 18:44, 23 Septembrie 2012
Mergeti pe acel cadru legal pe Asociatii si Fundatii!
Am inteles, revin totusi si va rog sa-mi dati cate un raspuns intrebarilor mele! Probabil cineva care s-a mai confruntat cu o asemenea problema imi poate raspunde foarte explicit.
Chiar nu ma poate ajuta nimeni? Nu a infiintat nimeni un club sportiv?
1 Constituiti asociatia numai din persoane cu cetatenie romana, minim 3. Pentru acestea va va trebui cazier fiscal la depunerea actelor de infiintare. Dintre aceste persoane alegeti si conducerea asociatiei. Persoana cu alta cetatenie , care are si acel atestat de antrenor, va fi angajat cu contract de munca cu norma intreaga sau partiala sau veti semna cu el un contract de prestari servicii de antrenorat. E mai simplu asa. Dupa ce ati obtinut actele de infiintare pentru asociatie, il veti putea coopta si ca membru prin semnarea unei adeziuni.
2 Da, puteti percepe o taxa lunara pentru cei ce se vor inscrie la acele cursuri care va reprezenta venituri pentru asociatie. Veti semna contracte cu persoanele doritoare sa participe la acele cursuri ce se vor intinde pe mai multe luni. Taxa poate fi mai mare decat cheltuielile efective. Peste un anumit plafon anual al acestor venituri din activitatea economica (de 15 000euro) se plateste impozit pe profit.
Mai e o varianta ca pentru cei mai buni si mai experimentati, pe care ii atrageti ca membrii in asociatie, sa incasati in loc de taxa o cotizatie de membru.
Ca model orientativ puteti consulta statutul de la urmatoarea adresa [ link extern ]
Multumesc frumos pt. raspuns si exemplul indicat. Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea unui ong tony_anca tony_anca Buna seara, va rog sa ma sfatuiti cum sa fac un ONG non profit pentru un club sportiv karate copii.Ce inregistrari se fac?cum se remunereaza instructorul?Ce ... (vezi toată discuția)
Club fotbal cristian8086 cristian8086 Buna ziua ! Am o scoala de fotbal ( asociatie club sportiv) inregistrata ca asociatie nonprofit.Pentru participarea la antrenamente se percepe o taxa ... (vezi toată discuția)
Procura speciala ong costybracon costybracon Buna ziua Sunt voluntar la o Asociatie nonprofit, presedintele asociatiei calatoreste foarte mult, este cetatean britanic, Dansul ar dori sa facem o procura ... (vezi toată discuția)