avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... e posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

e posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ?

spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!!
Pe cale notariala nu puteti obtine ceea ce in fapt doriti.
Formulati actiune judecatoreasca pe calea careia solicitati:
-stabilirea locuintei minorului la domiciliul dvs.,
-exercitarea autoritatii parintesti de catre dvs.,
-stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorului.
Probe:- inscrisuri, martori, interogatoriul paratului, ancheta psihosociala.
Daca veti obtine o astfel de hotarare, nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui la iesirea din tara.
Tatal va putea obtine la randul sau, in cadrul aceleiasi actiuni sau pe calea unei alte actiuni separate, stabilirea unui program de vizita al minorului.
ca sa plecati din tara cu copilul va trebuie exercitarea autoritati parintesti exclusive si domiciliul copilului la dvs. se poate rezolva la notar.dar nu este vorba de decadere ....mai bine ati merge la un mediator, ati semna un acord de mediere si l-ati depune in instanta.
Personal, sunt impotriva unor astfel de decizii, fie ale parintilor, fie ale instantelor, ele contravenind spiritului legii.
Mai mult, in cazul de fata nu vad sa existe temeiuri sau, cel putin, nu exista printre cele expuse deja de user. Si eu mai beau din cand in cand... si multi parinti, fie ele mame ori fie ei tati, mai beau uneori... Cunosc o singura persoana care nu consuma alcool ca stil de viata.
Nu recomand si nu incurajez, insa nu vad legatura dintre consumul de alcool, injuraturi, droguri si paternitate.
Stiu parinti buni care nu au un vocabular tocmai ortodox... ce legatura are una cu cealalta? Nu trebuie sa acceada la functia de sfant ca sa poata fi parinte.

Asadar, ceva imi lipseste din povestea dv. si poate ca e esential...
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
Liliana Gradinaru, Avocat
danutzalov3 a scris:

spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!!


Nu va poate ceda toate drepturile parintesti.
Nu se poate nici la notar si nici la instanta.

Doar in caz de adoptie s-ar putea rezolva ceea ce vreti.
Va casatoriti cu iubitul actual si sa va adopte copilul.
copilul va sti cine e tatal lui si cine sunt bunici lui...dar vreau sa fac ce vreau si sa plec cand vreau...nu sa ma rog de el sa ma lase sa ies din tara cu copilull...nu stiu daca cineva ma intelege...


Pt asta, nu aveti nevoie sa-l decadeti din drepturi ( oricum nu veti reusi asta nici daca veti incerca), ci numai sa fiti singura care exercita autoritatea parinteasca.
Veti rezolva numai in instanta
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Andreea 89 Andreea 89 Bună ziua am 2 copii cu fostul concubin eu am o condamnare cu suspendare pt înșelăciune cei 2 copii îi cresc singura de 7 ani nu îi vizitează nu le ... (vezi toată discuția)