1. D112 se depune de catre angajator, nu trebuie sa o depuneti dvs.
2. Tot ce am discutat noi aici sunt presupuneri pe baza prevederilor legale.
3. Mergeti la Agentia de Somaj si solicitati sa va arate care sunt acel;e prevederi legale invocate de ei si care va obliga sa duceti adeverinte de la toti angajatorii la care ati lucrat.
4. - Daca nu gasiti intelegere atunci faceti o sesizare la ANOFM pe e-mail la: anofem@anofem.ro
- V-as ruga, daca vreti, sa postati si aici raspunsul primit!
Buna seara acesta este raspunsul pe care l-am primit de la ANOFM din care eu nu inteleg mare lucru decat ca au trimis solicitarile mele la Cluj, restul legilor pe care mi le enumera domnii le-am citit pe net dar sincer nu prea pricep mare lucru din ele, deci nu ma descurca de loc. Poate ma lamureste si pe mine cineva de aici.
''Fata de aspectele prezentate si de obiectul solicitarii formulate de dumneavoastra prin petiliile invocate sitinand seama de dispozitiile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de celelalte dispozilii legale incidente in ceea ce priveste certificarea stagiului de cotizare realizat in sistemul
asigurarilor pentru gomaj, precum si stabilirii si acordarii indemnizatiei de somaj in conditiile acestei
legi, va comunicam cdapetiliile au fost transmise spre analiza si solutionare, conform legii si potrivit
competenlelor detinute, Agentiei Judelene pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, institutie in a carei
raza"teritoriala aveti domiciliul si in a carei evidenta sunteti inregistrata ca somer, care va va comunica
modalitatea de solutionare.
De asemenea, precizam ca, in speta atributiile de stabilire si de acordare a dreptului la
indemnizatie de somaj, ca drept de protectie socialda ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru
somaj, sunt detinute de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, avand in vedere
dispozitiile exprese ale art.38 si art.39 din Legea nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,
coroborate cu cele ale art.18 lit. j)din Statutul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca,
aprobat prin Hotarrea Guvernului nr.1610/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Nu in ultimul rand, mentionam ca in situatia in care va considerati prejudiciata,prin dispozitiile
emise, in temeiul prevederilor legale incidente in materie, de Agentia Judeteana pentru Ocuparea
Fortei de MuncdaCluj, aveti posibilitatea de a contesta actele administrative in cauza instanta
judecatoreasca competenta, potrivit legii, astfel cum se prevede in mod expres in cuprinsul acestor
dispozitii.''