avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul concediu medical

Buna seara,
La un concediu medical initial (cod 06)de 5 zile, 3 zile lucratoare si 2 sunt sambata si duminica(nelucratoare), angajatorul plateste 3 sau 5 zile de concediu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:25, 6 Noiembrie 2012
3
OUG nr.158/2005:

Art.10
.........................
(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plãtesc zilele lucrãtoare.
(6) La stabilirea numãrului de zile ce urmeazã a fi plãtite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sãrbãtoare declarate nelucrãtoare, precum şi cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevãzute prin contractele colective de muncã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata medical pt angajat in program inegal Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Stie cineva daca exista vreun precedent, sau alta norma legala, care sa reglementeze plata medicalului pt programe inegale de munca? Mai concret e vorba ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste concediul medical? Sun01 Sun01 Lucrez in ture de 8 ore/zi, 5 zile pe sapt, insa cele doua zile libere nu sunt consecutive, iar sambata si duminica sunt zile de lucru la mine. Am avut o ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nicholaescu nicholaescu cand sint in concediu medical si prind si zilele de sambata si duminica ,acestea sint platite? mentionez ca lucrez la tura,si lucrez inclusiv si in aceste ... (vezi toată discuția)