avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de comadat autoturism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de comadat autoturism

am un cabinet medical indivudual si vreau sa fac un contract de comodat intre CMI si mine ca propietar al autoturismului. vreau sa stiu daca este neaparat necesar sa il fac la notar sa exista si alta posibilitate.
Cel mai recent răspuns: mihaelastir , utilizator 10:50, 21 Martie 2010
Contractul de comodat nu este obligatoriu sa fie autentificat de notar; este suficienta semnarea lui de catre parti.
are dreptate dl. contabil. am si eu cateva lucruri personale puse la dispozitia firmei cu titlu gratuit (inclusiv masina) si este suficient sa incheiati un contract de comodat cu firma careia ii puneti la dispozitie bunurile persoanle, contractul devenind valabil odata cu semnarea contractului de catre ambele parti
multumesc
cu stima Dr.Rabuga Ion Catalin
Da, fiind vorba de o firma si o persoana fizica nu trebuie mers nici la notar si nici la avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Intradevar contractul de comodat nu trebuie autentificat dar conform noilor modificari ale codului fiscal

135(1). Reprezintă venit brut şi valoarea investiţiilor la bunurile mobile şi imobile ale proprietarului, uzufructuarului sau ale altui deţinător legal, care fac obiectul unor contracte de cedare a folosinţei bunurilor, inclusiv a contractelor de comodat, şi care sunt efectuate de cealaltă parte contractantă. În termen de 30 de zile de la finalizarea investiţiilor partea care a efectuat investiţia este obligată să comunice proprietarului, uzufructuarului sau altui deţinător legal valoarea investiţiei. Proprietarul, uzufructuarul sau alt deţinător legal are obligaţia să declare la organul fiscal competent valoarea investiţiei, în declaraţia de impunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva anelusca anelusca societatea a incheiat contract de comodat cu persoana fizica pe o perioada de 10 ani pentru spatii care au fost renovate in vederea desfasurarii activitatii am ... (vezi toată discuția)
Plata chirie persoana fizica mmarcelcozma mmarcelcozma Cum pot face dovada platii chiriei pentru persoane fizice , astfel încât sa pot sa-mi deduc cheltuielile .Este suficient să aiba un cont in banca şi să ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti, daca o firma are sediul declarat intr-o casa si conform contractului, administratorul firmei, are datoria de a face reparatii ... (vezi toată discuția)