avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA sume prescrise furnizori
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA sume prescrise furnizori

In cazul scoaterii din evidentele contabile a unor sume reprezentand datorii furnizor mai vechi de 3 ani se ajusteaza TVA dedusa de societate, in baza prevederilor art.126 (1) a), conform carora sunt operatiuni taxabile, operatiunile care sunt asimilate cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, efectuate cu plata - avand in vedere faptul ca nu s-a facut plata pentru sumele prescrise?
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 16:48, 8 Noiembrie 2012
La scaderea din evidenta a datoriilor (furnizori neachitati), societatea va inregistra venituri din prescrierea sumelor (intreaga suma, inclusiv TVA aferenta), conform reglementarilor contabile, care vor face parte din veniturile impozabile, in temeiul art. 19 alin. 1 din Codul fiscal si pct. 12 paragraf 1 din Normele metodologice de aplicare.

In situatia furnizorilor prescrisi nu sunt implicatii din punct de vedere al TVA, respectiv nu se colecteaza TVA deoarece operatiunea nu este asimilata unei livrari de bunuri sau prestari de servicii pentru a fi considerata impozabila (art. 126 alin. 1 lit . a, art. 128 si art. 129 din Codul fiscal ) si nici nu se ajusteaza dreptul de deducere exercitat initial deoarece aceasta situatie nu se regaseste in situatiile pentru care legea fiscala prevede obligativitatea ajustarii (art. 148 si art. 149 din Codul fiscal ).

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva de ajustat la divizare beinaz a beinaz a Societatea A transfera catre societatea B active prin divizare , care urmeaza sa desfasoare activitatea economica care i-a fost transferata. Societatea ... (vezi toată discuția)
Tva pentru achizitii intracomunitare!!! magdalenapaun magdalenapaun am si o intrebare de contabilitate. imi poate spune si mie cineva( codul fiscal nu am reusit niciodata sa-l inteleg si nici nu sunt contabil) in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Tva - scoaterea din evidenta platitorilor grig1965 grig1965 buna ziua Sunt administratorul unei firme cu cifra de afaceri pe 2012 si 2013 pana in prezent sub plafonul de 220000 ron dar sunt in continuare platitor de ... (vezi toată discuția)