avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 5 zile libere nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

5 zile libere nastere copil

cele 5 zile trebuie luate consecutiv de ex luni vineri sau pot fi luate cu intrerupere miercuri vineri , se sare simbata duminica si se continua in celalata saptamina, restul luni si marti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 12 Noiembrie 2012
se poate refuza cele 5 zile concediu de catre patron? motivul ca e de lucru...
Daca este vorba despre concediul paternal prevazut in Legea nr.210/1999, angajatorul nu poate refuza acordarea acestuia ...

Daca este vorba de acordarea de zile libere platite pentru nasterea copilului, angajatorul poate refuza aprobarea cererii , daca asa ceva nu este reglementat in ccm aplicabil sau in reg.intern al acestuia.
buna ziua

daca in CCM incheiat la nivelul unitatii (mediu privat) se prevede ca salariatii au dreptul pt nasterea copiluli la 5 zile libere+ 10 zile daca au urmat cursul de puericultura atunci angajatii au dreptul la aceste zile + concediu paternal ?
Concediu paternal se acorda in baza Legii nr.210/1999, iar zilele libere platite pentru nasterea copilului in baza ccm-ului si/sau a reg.intern al angajatorului.

Ceea ce este prevazut in ccm-ul dvs seamana cu concediu paternal .... daca textul din ccm este cel mentionat de dvs , atunci asa este cum ati postat dvs ...
da in CCM avem preluata prevederea din lege 210/1999 (asa cum era mentionat si in CCMN 2007-2010) - atunci acordam o singura data 5+10 zile sau de doua ori?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
zxz19, utilizator

Alte discuții în legătură

Zile libere tatici in urma cursului de puericultura veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii: 1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma ... (vezi toată discuția)
Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? Corina271 Corina271 Buna seara! Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? 3 zile? sau 5 zile? (vezi toată discuția)
Zile libere pentru tatici la nasterea copilului Kitzmiler Kitzmiler Buna ziua. As vrea sa stiu daca s-a modificat numarul de zile libere acordate taticilor la nasterea copilului de la 5zile la 10zile. Multumesc! (vezi toată discuția)