avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 5 zile libere nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

5 zile libere nastere copil

cele 5 zile trebuie luate consecutiv de ex luni vineri sau pot fi luate cu intrerupere miercuri vineri , se sare simbata duminica si se continua in celalata saptamina, restul luni si marti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 12 Noiembrie 2012
de acord, nu este o suspendare de drept.

Dar daca un angajat face o cerere de acordare a acestor 5 zile (acordate pt nasterea copilului) conf CCM ( CCM care asa cum am precizat preai prevederile legii210/99) este corect sa suspendam contractul si sa inregistram in Revisal?
Daca angajatorul decide suspendarea c.i.m. pe acea perioada, atuinci suspendarea in acest caz se completeaza si se transmite in REVISAL.
Altfel spus, pe cererea de acordare va trebui scris : De acord si se va suspenda c.i.m. pe perioada solicitata.
multumesc
eu am emis decizie de suspendare - pe care am comunicat-o salariatului ( el a semnat ca a primit un exemplar)
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
zxz19, utilizator
In acest sens, se opereaza in REVISAL suspendarea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere tatici in urma cursului de puericultura veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii: 1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma ... (vezi toată discuția)
Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? Corina271 Corina271 Buna seara! Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? 3 zile? sau 5 zile? (vezi toată discuția)
Zile libere pentru tatici la nasterea copilului Kitzmiler Kitzmiler Buna ziua. As vrea sa stiu daca s-a modificat numarul de zile libere acordate taticilor la nasterea copilului de la 5zile la 10zile. Multumesc! (vezi toată discuția)