avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim CIM cu 8 ore/lunã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim CIM cu 8 ore/lunã

Bună ziua,

Vă rog frumos dacă mă puteţi ajuta la modul de calcul la salariul minim de încadrare pentru o persoană care lucrează 2 ore/zi, 8 ore/lună, doar patru zile lucrează pe lună.
Vă mulţumesc anticipat!:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 29 Martie 2013
Cuantumul contributiilor este acelasi , indiferent de durata timpului de munca ... ele se raporteaza la salariul realizat.

Legea nr. 6/2013 a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 107, din 22 februarie 2013 si, conform normelor de tehnica legislativa, a intrat in vigoare la 3 zile de la publicare, adica luni, 25 februarie. Actul normativ pastreaza nivelul contributiilor sociale obligatorii la pensii si somaj la aceeasi valoare ca in 2012.
www.avocatnet.ro/content/art...
Am citit articolul indicat, multumesc. Raman la parerea ca asemenea contracte ar trebui verificate bine de Camera de Munca. Iar cei carora li se propune asemenea suma mizera, ar trebui sa refuze.
Daca ar exista mai multi inspectori de munca incadrati, poate ITM-urile ar verifica mult mai bine aspectele legate de legislatia muncii ...

p.s
ca o observatie , din cate cunosc, la un ITM pana in prezent s-au inregistrat peste 22500 de petitii de la inceputul anului ... inspectori de munca sunt in jur de 100 ...no comment , mai departe :sorry:
Fara a dori sa intru intr-o polemica sterila cu Dvs. despre inspectorii de munca, va rog sa cititi acest thread:
www.avocatnet.ro/content/for...
Sesizarea la ITM facuta, dar inspectorul da amenda angajatului pentru venituri nedeclarate.
Situatia unui angajat cu 8h/luna pe c.i.m. si situatia unui angajat care reclama la ITM despre faptul ca are pe cim o suma mult mai mica fata de ceea ce incaseaza, vi se par si Dvs. ca parti dintr-un tot unitar?
Din pacate nu vad in topicul respectiv unde se spune excat ca a fost amendat pentru munca la gri , cums e spune si nu pentru munca la negru cum se scrie in titlu...

p.s.
Ca o observatie pentru dvs, cunosc foarte bine activitatea cestor inspectori .. ma lovesc zilnic de ea ... si stiu ce vorbesc cand afirm ceva despre activitatea lor ... restul este filosofie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tariful orar acord pentru 2010 Laura Vasilescu Laura Vasilescu Bună ziua, Conform prevederilor legale, tarifarul orar la acord rezultă din împărțirea salariului de încadrare la un anumit nr. de ore mediu pe ... (vezi toată discuția)
Salariul min/ec la salariatii cu ore/luna Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Cum calculati dvs salariul minim pe economie la un salariat incadrat cu 8 ore/luna? 1. Luati in calcul salariul tarifar orar din HG ... (vezi toată discuția)
Calcul salar orar Anaj Anaj Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza corect SALARIUL ORAR: 1. salar de incadrare / 168 ore (media de ore lunara stabilita pentru anul 2014) sau 2. salar de ... (vezi toată discuția)