avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor somaj dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor somaj dupa concediu crestere copil

Buna ziua,am fost in concediu pt crestere copil pana la 2 ani,sa terminat concediul in data de 16 09 2012,ma-m reintors la munca pt 2 luni,acum nu mai am posibilitatea de a merge ,pt ca nu mai am cu cine il lasa pe cel mic,ce trebuie sa fac pt a beneficia de ajutor somaj,contractul se desface pe cale amiabila din ambele parti.In aceste conditii pot bebeficia de aj de somaj.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:35, 9 Noiembrie 2012
1. Daca va inceteaza CIM cu acordul partilor (art.55, lit.b) din Codul muncii nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, in cazul dvs., trebuie sa va inceteze CIM cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii:

Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
...
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea ccc encso encso buna ziua.am o intrebare.Mi se termina concediul de maternitata si nu pot sa rezolv cu cine sa-l las pe copii,am cerut firmei sa ma trimite in somaj,dar nu ... (vezi toată discuția)
Somaj marinelavoicu marinelavoicu buna tuturor, am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma lamureasca am intrat in somaj dar la o luna si jumatate mi-am gasit ceva pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acordarea somajului ContSters254019 ContSters254019 buna ziua o peitena de-a mea are probleme la serviciu in sensul ca seful ei este o pers de 77 ani dar cam afemeiat, ii tot face avansuri si chiar propuneri ... (vezi toată discuția)