avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa terminarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa terminarea CCC

buna ziua.am o intrebare.Mi se termina concediul de maternitata si nu pot sa rezolv cu cine sa-l las pe copii,am cerut firmei sa ma trimite in somaj,dar nu prea place ideea,iar eu nu pot sa lucrez cu conditiile date de ei.Am vreo sansa?daca dau demisia cu cerere de somaj,atunci ei sunt nevoti sa ma trimite?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:58, 25 Mai 2011
1. Daca demisionati (art.81 din Codul muncii) sau faceti dvs. cerere de incetarea a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.
3. In cazul dvs. trebuie sa va inceteze CIM cu urmatoarele articole din Codul muncii:
Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
...
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj dupa concediu crestere copil yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua,am fost in concediu pt crestere copil pana la 2 ani,sa terminat concediul in data de 16 09 2012,ma-m reintors la munca pt 2 luni,acum nu mai am ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? FMM FMM Buna ziua, Am lucrat 1 an si 10 luni la o firma, avand contract de munca pe perioada nedeterminata, iar de o saptamana am avut o discutie cu angajatorul ... (vezi toată discuția)
Somaj marinelavoicu marinelavoicu buna tuturor, am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma lamureasca am intrat in somaj dar la o luna si jumatate mi-am gasit ceva pe perioada ... (vezi toată discuția)