avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repaos pentru persoanele care lucreaza la calculator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repaos pentru persoanele care lucreaza la calculator

Locul de munca este la calculator si ma intereseaza daca este specificat in lege care este repaosul pe care angajatul trebuie sa-l aiba daca lucreaza in acest mediu.


Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o lege ce descrie problema de mai sus sau cu un raspuns. Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:43, 9 Noiembrie 2012
0 minute,nu sunt reglementari speciale pentru pers care lucreaza la pc
Vedeti acest link
[ link extern ]
HG 1028/2006

Art. 5. - Angajatorii au obligaţia de a face o analiză a posturilor de lucru pentru a evalua condiţiile de securitate şi sănătate oferite lucrătorilor, în special în ceea ce priveşte eventualele riscuri pentru vedere, probleme fizice şi solicitare mentală.

Art. 8. - Angajatorul trebuie să planifice sarcinile lucrătorului astfel încât folosirea zilnică a ecranului de vizualizare să fie întreruptă periodic prin pauze sau schimbări de activitate, care să reducă suprasolicitarea în faţa ecranului de vizualizare.


:rofl: Ce pauze de tigara mi-am scos eu cu hotararea asta... (privind pe deasupra ochelarilor o scortosenie de HR :happy:

Si acum :slap: sunt singurul meu sef si nici de mine nu ascult intotdeauna... (desi ar trebui, caci nu stau bine cu vederea)
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ochelari de vedere la locul de munca TuRa TuRa Buna ziua, Am o situatie la locul de munca: unul dintre lucratori poarta ochelari de vedere si spune ca uzura acestora este accentuata din cauza faptului ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neacordate ContSters134265 ContSters134265 De 3 ani sunt angajat la o societate in functia de contabil, care necesita lucru in permanenta la calculator, dar nu am primit niciodata de reducerea ... (vezi toată discuția)
Ore de munca Buftea Ovidiu Buftea Ovidiu Unde este reglementat ca lucratorul la calculator are 7 ore max pe zi.Multumesc. (vezi toată discuția)