avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Jurisdictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Jurisdictie

Buna ziua,
Se poate sa-mi raspundeti va rog la urmatoarele?
as vrea sa stiu daca o sentinta judecatoreasca data la un tribunal din Romania are efect si pe teritoriul Marii Britanii.
Are romania jurisdictie asupra Marii Britanii?
Multumesc Frumos!
Crisiva
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:54, 15 Noiembrie 2012
la ce se refera sentinta?
Intrebarea este pusa destul de vag pentru a da un raspuns pertinent. Insa daca tineti la confidentialitatea datelor sentintei respective si nu doriti sa dati informatii suplimentare, va recomand sa lecturati - Regulamentul CE nr.44/2001 al Consiliului din 22.12.2000 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala ([ link extern ] );
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Ana-Maria Dinescu, Avocat
Hotararea se refera la Custodia comuna si dreptul de vizitare si luare acasa de catre tata a unui minor in varsta de 5 ani. El este in Romania, eu in UK cu copilul. Tatal a facut plangere penala impotriva mea ( ca am plecat fara sa-l consult si pe el) si as vrea sa stiu care sunt sansele lui de a castiga procesul tinand cont ca nici pensia alimentara nu i-a platit-o in ultimele luni, nu are serviciu si traieste cu o concubina adusa in locul meu si a copilului la numai o luna de la plecarea din caminul conjugal. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
ContSters121502, utilizator
domiciliul minorului este la d-voastra?
daca instanta a stabilit ca copilul sa locuiasca cu mama atunci tatal nu are ce sa faca impotriva d-voastra
Da , domiciluil a fost stabilit la mine, adresa din buletin pe care o am ( in Romania ) in alta localitate decat Locuieste el.
El a cerut modificarea hotararii judecatoresti a domiciliului copilului pt faptul ca ( dupa ceea ce crede el ) eu nu am conditii sa-l cresc, complet gresit, lucru care poate fi dovedit.
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
ContSters121502, utilizator

Alte discuții în legătură

Regulamentul (ce) 2201/2003. competenta teritoriala. exercitarea autoritatii parintesti, etc. DanyD DanyD In urma unei relatii de concubinaj dintre doua persoane de nationalitate romana - dar care la acel moment locuiau si munceau in Italia -, a rezultat un copil, ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva, domiciliul minorului in spania FLORINTACHE FLORINTACHE Rugaminte si intrebare: Mama si minorul se afla in Spania, tatal in Bucuresti. Divortul a avut loc in Bucuresti si atunci s-a stabilit locuinta copil la mama ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a alege unde sa traiesc ContSters121502 ContSters121502 Buna seara, Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat ... (vezi toată discuția)