avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caz nerezolvat de 4 ani de zile- neplata pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caz nerezolvat de 4 ani de zile- neplata pensie de intretinere

Ma numesc Adriana si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.De peste 4 ani ma lupt pentru recuperarea pensiei de intretinere a fetitei mele,au avut loc mai multe procese civile si penal ,in care i sa dat fostului sot un an de inchisoare cu suspendare. am lasat deoparte reclamatiile si am mers pe recuperare prin ministerul justitiei(deoarece persoana in cauza se afla in Italia), in tara am incercat toate variantele . Ministerul Justitiei mi-a cerut mai multe documente pe care le-am tradus .legalizat si trimis la minister si de acolo au ajuns la ministerul justitiei din Italia unde m-i sa desemnat un avocat care sa ma reprezinte. Dupa 4 luni de zile nu sa miscat absolut nimic,iar acum cand am luat legatura cu el mi-a zis ca ce poate sa faca sa-l caute personal(avand tot ce este necesar la dosar) . Va rog foarte mult sa ma invatati ce sa fac si sa-mi spuneti daca este normal ceea ce se intampla.
cred ca nu trebuia sa lasati deoparte reclamatiile la politie sau parchet ptr abandon mai ales ca deja avea o condamnare cu suspendare.atata timp cat se puteau demonstra veniturile plangerile erau intemeiate si el ar fi fost din nou condamnat si poate de frica(adica de a nu face inchisoare cu executare) v-ar fi achitat sumele de bani ce reprezentau pensie de intretinere.
O noua plangere penala pentru abandon. Urmatoarea pedeapsa va fi cu inchisoare.Chiar daca e in alta tara, un mandat de executare va fi executat si in aceasta situatie.
In afara de politie sau parchet,altceva nu se poate face?Undeva mai sus nu se poate trimite acest caz? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva!! nikolacry nikolacry Buna,ma numesc Nicoleta ,am o intrebare referitoare la custodia exclusiva,cam prin 2013 am avut actiune in instanta privind custodia fetitei mele,avocata mea ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara ana.avasiicii ana.avasiicii Bună seara. Neplata pensiei alimentare stabilita prin HJ definitiva și irevocabila unde se declara, la politie sau la judecătoria de care aparțin? ... (vezi toată discuția)
Minori si familie marinescu2 marinescu2 Buna ziua, Ma numesc Liviu si am 42 de ani. Acum 2,5 ani situatia mea era in felul urmator : divortat, 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)