avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de mandat

cum se interpreteaza acel fragment din lege : ADMINISTRATORUL POATE FI SI SALARIAT, DAR SALARIATUL NU POATE FI SI ADMINISTRATOR
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 12 Noiembrie 2012
imi puteti da mai multe detalii? cica s-ar fi discutat la nivelul ITM-ului cu un reprezentant de al lor, si acel personaj ar fi sustinut ca in cazul acestui proiect cu fonduri trebuie facut CIM, si ca de fapt nu interpretam noi legea cum trebuie, ca de fapt directorul cu contract de mandat poate sa aiba CIM pe acest proiect
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
eu_fac_viitorul, utilizator
ca o completare, imi amintesc ca motivul invocat de ITM ar fi fost ceva de genul ca administratorul - persoana fizica poate avea si CIM pe perioada mandatului, numai administratorul - persoana juridica nu poate. Nu am pregatire juridica, si mi-e greu sa inteleg cum Ionescu poate fi administartor persoana fizica/juridica.

cautand pe internet, va supun atentiei o ...informare, daca poate fi numita astfel, peste care am dat de curand, anume:

[ link extern ] /

cum vi se pare aceasta discutie/articol?
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
eu_fac_viitorul, utilizator
V-am explicat mai sus ca administratorul (vorbim de persoana fizica) poate avea c.i.m., chiar daca are contract de mandat ...
In cazul unui S.A. nu se poate acest lucru, sa se cumuleze calitatea de administrator cu cea de salariat. - asta tot dv ati scris...

hotarati-va va rog, am ramas in sfera SA-urilor, nu a SRL-urilor...poate un director cu contractd e mandat in cadru,l unui SA sa aiba simultan si un CIM in cadrulul aceleasi firme?
In cazul unui S.A nu este posibil acest lucru ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat eu_fac_viitorul eu_fac_viitorul Buna ziua, O firma locala ne-a solicitat acordul pentru un parteneriat pe fonduri externe, in calitate de parteneri directorul - care are incheiat contractd e ... (vezi toată discuția)
Administratorul firmei poate fi si salariat? carmenbn carmenbn Administratorul firmei este desemnat prin actul constitutiv,dar nu e remunerat,nu are contract de mandat cu societatea.Poate fi salariat,cu contract de ... (vezi toată discuția)
Asociat unic/administrator srl/contract individual de munca janedoe2014 janedoe2014 Poate cineva sa clarifice urmatoarele aspecte: 1) Asociatul unic care este si admistrator al aceleiasi SRL, trebuie sa aiba un contract individual de munca ... (vezi toată discuția)