avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor inmormantare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor inmormantare

Puteti sa-mi spuneti ce valoare are ajutorul acordat pentru inmormantare ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:28, 11 Noiembrie 2012
2.177 lei daca decedatul era asigurat sau pensionar, jumătate din această sumă dacă decedatul era membru de familie al unui asigurat sau pensionar
Cuantumul ajutorului de deces se stabileşte anual prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nu poate fi mai mic decât valoarea câştigului salarial mediu brut. Câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012 este de 2.117 lei.
Pentru anul 2012, cuantumul ajutorului de deces este:
a) 2.117 lei în cazul asiguratului sau pensionarului;
b) 1.059 lei în cazul unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului.
Dar daca cel care a luat ajutorul de inmormantare era fiica pensionarului decedat, a mai luat si suma de 1000 lei ?
Fiica pensionarului decedat a luat ajutor de inmormantare de 2117 lei.Ajutorul de inmormantare pentru pensionari este de 2117 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormintare salariat contractual Aura2012 Aura2012 Buna ziua Un salariat care era angajat la primarie cu contract de munca a decedat . Poate primaria sa i acorde ajutor de inmormintare ? ce suma ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare marianoprisi marianoprisi Urmasii unei persoane care nu avea venituri in momentul decesului (era casnica) beneficiaza de ajutor de inmormantare? Daca da, care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Cuantumul ajutorului de deces SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Sotia unui pensionar a decedat in data de 22,05,2012, aceasta era beneficiara pentru un handicap vizual a unei( pensii ) sume pentru handicap de 200 lei. ... (vezi toată discuția)