avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de prestari servicii inregistrare la finante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de prestari servicii inregistrare la finante

in cat timp de la semnare un contract de prestari servicii cu 8 ore / zi se poate inregistra la finante? daca este incheiat in 19 octombrie il mai pot inregistra? mentionez ca societatea cu care l-am incheiat va retine obligatiile conform legii
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:59, 13 Noiembrie 2012
Inregistrarea contractelor/documentelor care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României se realizează prin depunerea, la organul fiscal competent, a „Declaraţiei de înregistrare a contractelor/documentelor care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României, iniţiale/adiţionale (conexe), încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente“, cod MFP 14.13.01.40/n, fără a fi însoţită de documente doveditoare ale datelor înscrise în declaraţie. Declaraţia se depune pentru fiecare contract sau document care justifică prestările efective de servicii efectuate pe teritoriul României, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractelor sau de la data emiterii oricăror documente prevăzute de lege. In situaţia în care în datele declarate iniţial intervin modificări, acestea se declară în termen de 30 de zile de la data producerii acestora, prin depunerea unei declaraţii rectificative. Declaraţia se rectifică bifându-se cu „X“ căsuţa prevăzută în acest scop.

Procedura de inregistrare a contractelor incheiate cu nerezidenti menţionate mai sus, indiferent de durata acestora, se efectuează la organele fiscale teritoriale în a căror rază persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine, beneficiare ale activităţilor prevăzute mai sus, îşi au domiciliul fiscal, conform legii. Prin excepţie, persoanele juridice române care au calitatea de contribuabili mari şi mijlocii, potrivit reglementărilor legale în vigoare, au obligaţia înregistrării contractelor/documentelor la organul fiscal competent pentru administrare. Atunci când nu este încheiat contract în formă scrisă, se înregistrează documentele care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României: situaţii de lucrări, procese-verbale de recepţie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, studii de piaţă sau orice alte documente corespunzătoare.

Neîndeplinirea obligaţiei de înregistrare a contractelor/documentelor care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, conform prevederilor art. 219 alin. (2) lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa : DGFP Valcea
Ordinul ANAF nr. 1400/2012 privind Înregistrarea contractelor / documentelor încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente prevede ca :
"(2) Declaraţia se depune pentru fiecare contract sau document care justifică prestările efective de servicii efectuate pe teritoriul României, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractelor sau de la data emiterii oricăror documente prevăzute de lege."

Ordinul de mai sus, la art.( 1) stipuleaza ca :"Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine au obligaţia să înregistreze contractele/documentele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura lucrărilor de construcţii, de montaj, activităţilor de supraveghere, activităţilor de consultanţă, de asistenţă tehnică şi a oricăror altor servicii prestate în România, care generează venituri impozabile."
Rezulta ca daca sunteti persoana fizica ori juridica romana si incheiati contract cu persoane juricice ori fizice cu sediul in Romania, aceste contracte nu trebuie inregistrate la organul fiscal teritorial.

deci persoanele fizice romane, indiferent daca sunt angajate cu contract de munca la alta societate sau nu, pot incheia contract de prestari servicii cu o persoana juridica, fara alte restrictii si fara a fi nevoie de inregistrarea la fisc?
Exact, nu este nevoie de inregistrarea contractului la fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata factura prestari servicii-este nevoie de contract?? adela05 adela05 Pentru ca o societate sa plateasca o factura de prestari servicii unei alte societati, este neaparat nevoie de un ctr de prest servicii, sau este suficienta o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract prestator strain ContSters740 ContSters740 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Am aflat ca un contract cu un prestator de servicii strain trebuie inregistrat la adm financiara intr-un ... (vezi toată discuția)
Declaratie de inregistrare a contractelor incheiate cu persoane juridice nerezidente Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Conform Ordinului nr. 1400/2012 al ANAF Art. 1 : \\"Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România ... (vezi toată discuția)