avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procesul verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procesul verbal

In ce conditii se declara un proces verbal ca fiind nul?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:35, 12 Noiembrie 2012
in conditiile in care prezumtia de legalitate de care se bucura acel proces verbal de contraventie este rasturnata cu probe de contestator
OG 2/2001 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor actualizata la, art. 17 prevede ca :
"Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala legea nr. 50/1991 aricici aricici Coproprietari, sot si sotie, obrin o autorizatie de constructie; nu se respecta prevederile autorizatiei, si in final sunt sanctionati contraventional. ... (vezi toată discuția)
La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? de exemplu, ... Ionescu15 Ionescu15 La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? De exemplu, un proces verbal de contraventie intocmit aiurea,fara probe (martori sau suport tehnic), ... (vezi toată discuția)
Exista functia de agent constatator al contraventiei? gyoni8 gyoni8 In Romania, exista functia de Agent Constator? Am fost amendat iar in PV de constatare a contraventiei, agentul constatator a mentionat ca el are functia de ... (vezi toată discuția)