avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot amana primul termen pe motiv ca n-am gasit avocat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot amana primul termen pe motiv ca n-am gasit avocat?

si acum dupa ce s-a introdus nu stiu ce lege cu avocatul din oficiu daca nu ma prezint (desi am cerut judecata in lipsa mea)?
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 18:08, 22 Noiembrie 2012
Daca ati adresat cererere oficiala completului de judecata prin care ati solicitat judecarea in lipsa,
instanta de judecata va lua act de solicitarea dvs si va desfasura procedura si etapele judecarii cauzei
Nu ati precizat ce fel de cauza aveti.

Despre avocatul din oficiu vorbim doar in dosarele penale cu o infractiune a carei pedeapsa prevazuta de lege este de peste 4 ani. Daca faceti o cerere apprimul termen sa va angajati avocat ales vi se va acorda un termen util acestui scop.

Daca aveti o cauza civila - ceea ce presupun pt ca ati cerut judecarea in lipsa - atunci puteti formula cerere de angajare avocat (cu conditia sa nu fie o cerere abuziva si repetata) sau de acordare a asistentei juridice sub forma acordarii asistentei printr-un avocat desemnat din oficiu, daca indepliniti conditiile prevazute de lege.
Nu vreau avocat. Problema mea este ca instanta mi-a comunicat ca in caz ca nu ma prezint la termen in instanta in dosarul civil, trebuie sa achit o taxa de 25? de lei fiindca ma va reprezenta un avocat din oficiu, ceea ce mi se pare un abuz, fiindca mi-am sustinut cauza in dosar, si am cerut judecarea in lipsa!?
Nu cred ca cei 25 de lei sunt pt avocatul din oficiu. Cel mai probabil reprezinta o taxa de timbru in lipsa careia actiunea va fi anulata ca netimbrata.

Mergeti si studiati dosarul sa vedeti ce reprezinta acea suma.
Asa e. E vorba de o taxa care am achitat-o deja. Am citit in graba, si din cauza unor greseli de ortografie din citatie am crezut ca-mi cer banii pe care i-am platit deja (nu stiu de ce-mi mai mentioneaza acei bani daca deja i-am platit, probabil sa mi-i ceara din nou facand pierduta proba de la dosar asa cum mi s-a intamplat de multe ori).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa judiciara , timbru-proces ietam ietam Buna dimineata ! Va rog sa-mi spuneti daca pot fi scutita de taxa judiciara ( 743 lei ) +timbru judiciar ( 5 RON ) in cazul unui proces civil , fond daune ( ... (vezi toată discuția)
Avocatul din oficiu ciorditu ciorditu Daca depun o plangere penala prealabila in calitate de victima a inselaciunlor si nu imi pot permite un avocat pot sa primesc asistenta gratuita(sa intreb si ... (vezi toată discuția)
Exceptia de netimbrare a cererii de apel. Întrucât apelul formulat ... keeper keeper EXCEPTIA DE NETIMBRARE A CERERII DE APEL. Întrucât apelul formulat nu a fost legal timbrat, prin rezoluția din data de 15.11.2019, s-a stabilit în ... (vezi toată discuția)