avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ne judecam cu Baroul Bucuresti ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ne judecam cu Baroul Bucuresti ?

Buna ziua. Sunt un consilier juridic cu o vechime de aproape 8 ani. Am primit decizia de validare a examenului de primire in profesia de avocat, emisa de Baroul Bucuresti.
Datorita unor obligatii contractuale nu mi/am depus cererea de inscriere in Barou ca si avocat definitiv inainte de Hotararea nr. 6/2008 a Congresului Avocatilor, despre a carei existenta am aflat de abia acum, la momentul depunerii cererii la secretariat. Deranjant este faptul ca "titanul" compartimentului resurse umane, maestrul Gheorghiu a uitat sa mentioneze acest aspect si mi/a vizat dosarul ce continea toate actele necesare deschiderii sediului profesional. Personal, sunt multumit ca nu a insistat sa/i aduc si carnetul de munca cu demisia data, ca cine stie unde ajungeamX-(
La secretariat, surpriza totala. Mi se comunica faptul ca nu are sens sa depun o asemenea cerere pt ca va fi oricum respinsa, prin prisma noilor modificari aduse statutului. Nu am cedat din pur misoginism, sa zicem si pt ca am pretentia ca nu pot impartasi opinii juridice cu secretarele.:) un coleg, la 2 zile distanta, a avut un incident similar.

Stiu si de existenta Hotararii Consiliului Baroului nr. 3 din februarie 2008 care reglementa super ok toata aceasta anatema, dar dna secretara ne/a anuntat ca aceea a devenit caduca, insa a uita sa mentioneze opozabilitatea Hotararii Congresului.

Bref, se pare ca ni se pregateste ceva urat si, din ce am mai citit pe site, practica este relativ veche.

Am intalnit pe holurile Baroului cateva persoane in situatia mea.

Intrebarea este: doreste cineva sa actionam organizat in cazul unui refuz? Mai sunt doritori ? Se pare ca au o experienta trista cu niste procese mai vechi pe acest subiect!
Ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: scorpion 13 , utilizator 14:24, 13 Februarie 2009
Mult succes va doresc. Poate daca primesc lectiile necesare vor fi mai realisti.
mjustin a scris:

Mult succes va doresc. Poate daca primesc lectiile necesare vor fi mai realisti.


Multumesc. Se pare ca va fi nevoie pt ca, intamplator, stiu si cine reprezinta Baroul Bucuresti in fata instantelor.
As fi interesat daca m/ati putea ajuta cu niste precedente, respectiv: decizii de inscriere ca si avocati definitivi, emise chiar de alte Barouri din tara, dar dupa vara anului 2008. Mi/as spori sansele teribil. Multumesc anticipat.
Buna. Sunt noua pe aici. Ma aflu in aceeasi situatie. Am fost primita in profesie in urma ex in anul 2007. In prezent lucrez ca si cons jur. cu vechime de 4 ani si jum. definitiv. Ma intereseaza si pe mine subiectul, intrucat as vrea sa solicit inscrierea ca av def. Aveti asemenea decizii din anul 2009?????????S/a pronuntat consiliul baroului pana acum?
mihaela mita a scris:

Buna. Sunt noua pe aici. Ma aflu in aceeasi situatie. Am fost primita in profesie in urma ex in anul 2007. In prezent lucrez ca si cons jur. cu vechime de 4 ani si jum. definitiv. Ma intereseaza si pe mine subiectul, intrucat as vrea sa solicit inscrierea ca av def. Aveti asemenea decizii din anul 2009?????????S/a pronuntat consiliul baroului pana acum?


Buna. Deunazi am fost la Barou sa ma interesez de raspunsul la cererea mea de inscriere ca si avocat definitiv pt ca au avut loc intre timp 4 sedinte de Consiliu. Dna "simpatica" de la cancelarie m/a anuntat sec ca nu a intrat pe ordinea de zi pt ca se asteapta un punct de vedere de la UNBR pe marginea subiectului. Se pare ca mai sunt astfel de cereri la care nu s/a raspuns pana in prezent. Ce ma enerveaza e atitudinea asta nepasatoare. gen: de ce va obositi sa scrieti pt ca orcium va vom respinge cererea .
Interesant este ca, desi se zvoneste ca la baza refuzurilor sta Hotararea Congresului Avocatilor de asta vara (prin care au modificat, fara a publica in MOF, art. 281 din Statut) si, mai nou pe modificarile aduse Legii nr. 51/1995, in tara, alte Barouri au emis decizii favorabile in spete similare chiar in ianuarie a.c. (in conditiile in care hotararile Congresului sunt obligatorii pt toate organele profesiei !!!)
Nu ar fi rau sa mai bate/ti si Dvs un "cui" prin depunerea unei cereri similare. Dca suntem mai multi poate castigam ceva, nu doar RESPECT si EXPERIENTA:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Inscriere in tablou direct ca avocat definitiv. baroul cluj nicrus nicrus Buna ziua, in decembrie 2008 am promovat examenul de intrare in profesie organizat de baroul Cluj. Inainte de inscriere, mi s-a confirmat de catre ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)