avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... posibilitatea de avansare, realitate sau iluzie?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

posibilitatea de avansare, realitate sau iluzie?

Sunt angajat in cadrul unui serviciu public in functia de casier ll din anul 2006 (iunie) incadrarea facuta pe studii medii ;la momentul angajarii fiind absolvent de studii superioare de scurta durata(inginerie specializarea electronica )mi s-a spus ca este singurul post disponibil si ca urmare am acceptat in speranta ca voi avansa si eu candva in anii ce vor veni lucru care nu s-a mai intamplat . In prezent sunt student la a doua facultate (drept specializare stiinte administrative) ultimul an . Cum in vara aceasta imi voi termina studiile as dori sa stiu ce perspective profesionale ma asteapta in situatia pe care am descris-o si ce ar trebui sa intreprind pentru a-mi valorifica studiile caci functia sus amintita nu este nici pe departe multumitoare nici din punct de vedere al dezvoltarii mele profesionale si nici materiale.

Ei bine am absolvit si cea de-a doua facultate sunt in continuare casier II ( cu rectificarea, in organigrama institutiei unde lucrez postul meu este incadrat la studii G generale!!? ) si tot nu pot avansa ,mai degraba sunt mai aproape de o "bine meritata" concediere .
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
iliuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 3 Februarie 2009
Pentru functia de casier se prevad studii medii in Clasificatia Ocupatiilor din Romania.
In cazul in care se iveste un post cu studii superioare si e scos la concurs (atentie! posturi blocate) va puteti inscrie.
Puteti ocupa un post pentru care se cer studii superioare din domeniile pentru care aveti diploma de licenta sau un post care se cer numai studii superioare fara a se preciza care sunt domeniile respective in care trebuie sa aveti aceste studii.
Postul de inspector (fara specializare ) exista dar este ocupat ; in ipoteza ca va aparea un post similar pe care il voi ocupa vreau sa stiu daca am dreptul la diferenta de salarizare dintre postul de casier si cel de inspector pentru perioada scursa de la angajare si pana la momentul ocuparii noului post, solicitata retroactiv ?
Daca punctajul "atribuit" la evaluarea anuala este de 27 de puncte nu ar trebui sa inteleg ca nu mi se permite sa avansez?
iliuta a scris:

Postul de inspector (fara specializare ) exista dar este ocupat ; in ipoteza ca va aparea un post similar pe care il voi ocupa vreau sa stiu daca am dreptul la diferenta de salarizare dintre postul de casier si cel de inspector pentru perioada scursa de la angajare si pana la momentul ocuparii noului post, solicitata retroactiv ?


Veti avea dreptul la noul salariu numai de la data ocuparii postului de inspector.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Administratie locala Mirela28 Mirela28 Am o colega nelamurita...este angajata ca referent cl III, gradul superior, treapta 2 (contabil) iar acum a fost creat in orgamigrama un post de inspector ... (vezi toată discuția)
Incadrarea pe studii superioare conform legii nr. 284/2010 aladinut aladinut Sunt functionar public in cadrul politiei locale (fosta politie comunitara) ca referent studii medii grad profesional superior.(pe acest grad am fost promovat ... (vezi toată discuția)