avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cod caen 7912
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cod caen 7912

as dori sa stiu care este codul caen pt agentia de turism detailista?am certificat de inregistrare cu cod caen 7912 agentie de turism turoperatoare,dc doresc sa functionez ca agentie de turism detailista tb sa schimb codul caen?multumesc
Cel mai recent răspuns: buuric , utilizator 07:21, 14 August 2013
Cred ce pentru a fi detailis ar trebui 7911. Daca nu il aveti completati actul constitutiv.cu acesta. E bine sa vedeti si legislatia specifica domeniului!!

Va dau si un extras dim CAEN
79 Activităţi ale agenţiilor turistice şi a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare şi asistenţă
Această diviziune include activitatea agenţiilor, angajate în primul rând în vânzarea de servicii privind călătoriile, excursiile, transportul şi cazarea, atât către publicul larg cât şi clienţilor comerciali, şi activitatea de pregătire a excursiilor ce sunt vândute prin intermediul agenţiilor de turism sau direct de către agenţi, cum ar fi tur-operatorii; alte servicii referitoare la călătorii , inclusiv servicii de rezervare. Sunt incluse de asemenea activităţile ghizilor turistici şi activităţi de promovare a turismului.

791 Activităţi ale agenţiilor turistice şi a tur-operatorilor
Această grupă include activităţi ale agenţiilor, angajate în primul rând în vânzarea serviciilor de călătorie, excursie, transport şi cazare, atât către publicul larg, cât şi clienţilor comerciali, şi activitatea de pregătire a excursiilor ce sunt vândute prin intermediul agenţiilor de turism sau direct de către agenţi, cum ar fi tur-operatorii.

7911 Activităţi ale agenţiilor turistice
Această clasă include:
-activităţi ale agenţiilor, angajate în primul rând în vânzarea serviciilor de călătorie, excursii, transport şi cazare, cu ridicata sau cu amănuntul, către publicul larg şi clienţilor comerciali.

7912 Activităţi ale tur-operatorilor
Această clasă include:
-activităţi de pregătire a excursiilor ce sunt vândute prin intermediul agenţiilor de turism sau direct de către tur- operatori.
Excursiile pot include unul sau mai multe din următoarele servicii:
-transport
-cazare
-masă
-vizite la muzee, monumente de interes istoric sau cultural, participarea la evenimente teatrale, muzicale sau sportive.

799 Alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică
7990 Alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică
Această clasă include:
-alte servicii de rezervare legate de călătorie:
-rezervări pentru transport, hoteluri, restaurante, închirieri de maşini, distracţie şi sport etc
-activităţi de” time-share”
-activităţi de vânzare de bilete pentru evenimente teatrale, sportive şi alte evenimente de distracţie şi amuzament
-servicii de asistenţă pentru vizitatori
-furnizarea de informaţii de călătorie pentru vizitatori
-activităţile ghizilor turistici
-activităţi de promovare a turismului

Această clasă exclude:
-activităţile agenţiilor de turism şi ale tur-opertorilor, vezi clasele 7911 şi 7912
-organizarea şi managementul evenimentelor cum ar fi şedinţe, convenţii şi conferinţe, vezi 8230

Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
multumesc..actul constitutiv contine 7911, dar pe certificatul de inreg apare 7912 ca activitate principala, adik agentii de turism turoperatoare.pt a fi detailist dc in actul cobstitutiv este trecut 7911 "agentii de turism detailste" ce tb facut?tb sa schimb certificatul de inreg sau cum?
Pentru ca acela l-ati declarat ca activitate principala.
Pe certificatul constatator apare 7911 autorizat? In totdeauna in afara de autorizarea CAEN-ului din activitatea principala e bine sa mai autorizati si altele ...... Daca nu apare ca autorizat atunci completati Declaratia model 3
[ link extern ]
si o depuneti la Registrul comertului..atentie veti scrie in acea declaratie toate activitatile autorizate anterior+7911
Am intalnit patroni care ma intreaba:"de ce mi-au dat amenda" eu am activitatea in actul constitutiv!!??" Cand ii intreb daca au activitatile autorizate imi ridica din umeri... atunci le cer constatatorul si le demonstrez ca desi au o gramada de activitati in constitutiv, acestea nu sunt autorizate... e mai usor sa "faci " o firma fara sa scrii pagini intregi de declaratia model 2 prin care soliciti autorizarea activitatilor.X-(
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
Se pot lua amenzi in situatia in care, la infiintarea unei societati, de exemplu, se autorizeaza mai multe coduri caen, din care unele care nu se practica in prezent? Asta in ideea de a nu mai plati separat aceasta operatiune, in conditiile in care se urmareste sa se practice aceste activitati intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat... Pentru ca mi s-a pus aceasta intrebare si nu am stiut exact ce raspuns sa dau....
Coduriile CAEN 7912 respectiv 7990, se pot folosi si de firme care nu sunt agentii turistice sau nu au licenta de turism? Studiile superioare in domeniu tursimului sunt suficiente in caz contrar?Multumesc, Bogdan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghid turistic - cod caen anonym3000 anonym3000 Salut! As vrea sa organizez excursii in Romania si in strainatate. Trebuie sa-mi infiintez o agentie de turism pentru asta? Ce cod CAEN am nevoie? Imi ... (vezi toată discuția)
Noul cod caen dumitru_vasilica dumitru_vasilica Buna ziua, Reprezint o agentie de turism si trebuie sa-i schimb vechiul cod caen 6330 cu altul nou conform noilor reglementari. Noul cod ptr. activitati ale ... (vezi toată discuția)
Activitati conform caen CataCatalin CataCatalin Buna ziua, am o societate nou infiintata, cu caen 7990 , si voiam sa stiu daca am voie sa desfasor activitati de organizari evenimente, la modul, baluri de ... (vezi toată discuția)