avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... P.j. poate sa imprumuta bani de la o p. f. fara ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

P.j. poate sa imprumuta bani de la o p. f. fara contract de imprumut ?

Imi cer scuze sunt italian nu vorbesc bine! Am împrumutat bani unei firmei SRL ! Acuma vreu sa am bani înapoi dar nu mae găsesc Pe contractele de imprumut ! Am numai ordine de plata dar Me gândesc ca in banca trebuie sa fiu copie de la contracte pentru ca lege româna nu permite un imprumut catre p.j. fara contract si ei trebuie sa au copie? Nu e așa ?

Mersi
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Stefbudh, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stefbudh , utilizator 16:25, 16 Noiembrie 2012
Nu pot intra bani in contul societatii fara un document care arata provenienta .

Ok inteleg ca oricum trebuie un document care arata provenie ta dar întrebarea mea a fost dacă trebuie neaparat un contract!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Stefbudh, utilizator
Da, este necesar un contract din doua puncte de vedere: primul - dovedirea provenientei banilor; doi - contractul este documentul in temeiul caruia se va efectua inregistrarea sumei imprumutate in evidenta contabila.
Bine mersi! Clarificat aceasta problema este următor :
Existend lege aceasta Cu siguranță 100/100 urmeaza ca sunt in banca copie contractelor cu care am împrumutat bani . Noi nu avem copie (ale noastre) acestea (pierdute) dar știm ca contractele au fost făcute cu durata de un an. Administrator firmei cărei ii am împrumutat bani acuma zice ca pe contract nu este un termin de timp. Rezulta ca probabil ea minte or ca ea chiar a scris pe copie contractelor nelimitat or a scris un contract nou fals! Dar in acest caz noi putem demonstra ca semnătura noastră e falsa! Si urmeaza ca oricum avem multe sanse sa gastigam proces in casu ca ea nu vrea sa ne da bani înapoi ?
Daca initiati o actiune in instanta, chiar si pentru restituirea unui imprumut, trebuie sa dovediti ca aveti acest drept. Dovada se face cu documente. Daca dovediti ca ati imprumutat bani, nu vi s-au restituit la timp, aveti sanse sa castigati procesul.
Lucian si @unmoeglich

Imi cer scuze insa la imprumut, pentru banii care intra in cont banca nu cere contractul. In momentul in care se doreste a se restitui imprumutul, daca pe ordinul de plata scrie "restituire imprumut societate", banca il solicita. In acest caz o copie a acestuia ramane la banca. Afirm aceasta deoarece ma confrunt tot timpul cu aceasta situatie. Ma refer strict la bancile din Romania.

De unde s-a facut plata @Stefbudh? Dintr-o banca din Romania sau din Italia?

Alte discuții în legătură

Imprumut fara contract Lulica Lulica Imprumut fara contract Vad in ultima vreme o \"hartuire\" din partea bancilor pentru justificarea unor sume platite sau primite in conturile personale. Daca, ... (vezi toată discuția)
Partaj Catalin__B Catalin__B In urma cu 5 ani am contractat cu sotia un credit de nevoi personale,pe numele amandoura.Dupa 4 ani socrul meu ne-a TRANSFERAT(acest termen reiese clar din OP ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)