avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul brut lunar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul brut lunar

Am iesit la pensie in anul 2010 cu legea 95/2008.La art 16 si 17 se prevad acordarea de salarii compensatorii, esalonate lunar, suportate de angajator in cuantum egal cu salariul brut realizat in ultima luna de activitate, anterioara pensionarii. Conform Codului muncii si CCM din unitatea mea- salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.Salariul meu cuprinde un adaos variabil in functie de cursul euro(deoarece veniturile intreprinderii mele erau in euro si daca procentul alocat fondului de salarii in euro din incasarile in euro scadea -platile facandu-se in lei-tariful pe unitate de produs trebuia sa scada anul urmator).Intreprinderea cand mi-a platit salariile compensatorii nu a inclus si acest spor .Este corect ?
Cel mai recent răspuns: anghelachedan , utilizator 15:07, 15 Noiembrie 2012
anghelachedan a scris:

Am iesit la pensie in anul 2010 cu legea 95/2008.La art 16 si 17 se prevad acordarea de salarii compensatorii, esalonate lunar, suportate de angajator in cuantum egal cu salariul brut realizat in ultima luna de activitate, anterioara pensionarii. Conform Codului muncii si CCM din unitatea mea- salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.Salariul meu cuprinde un adaos variabil in functie de cursul euro(deoarece veniturile intreprinderii mele erau in euro si daca procentul alocat fondului de salarii in euro din incasarile in euro scadea -platile facandu-se in lei-tariful pe unitate de produs trebuia sa scada anul urmator).Intreprinderea cand mi-a platit salariile compensatorii nu a inclus si acest spor .Este corect ?

Poate nu am fost explicit -acest ados se acorda numai in lunile in care euro crestea fata de leu,cand stationa el era zero.Luna anterioara lunii in care am iesit la pensie acest adaos s-a acordat.Motivatia intrepriderii a fost ca nu s-a acordat in fiecare luna.Explicatia mea contrapusa a fost ca odata ce adaosul facea parte din contravaloarea muncii mele lunare inscrisa in CIM el s-a acordat in fiecare luna si a avut o valoare reiesita dintr-un calcul financiar intre "0"si valoarea acordata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaosuri la salariu ENGFULL ENGFULL act aditional la CIM - salariul minim + un coeficient de 0,75 % din vanzari ..... cum se inregistreaza acest coeficient ( ados la salariu ) care practic est ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza buiavasi buiavasi buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa plecari voluntare andreea410 andreea410 Buna seara. Am o nelamurire cu privire la calcularea indemnizatiei de somaj. Am plecat de la firma la care lucram prin programul de plecari ... (vezi toată discuția)