avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calculare vechime in munca pentru pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calculare vechime in munca pentru pensionare

buna ziua ! stiti daca persoana care are virsta de pensionare si nu are vechime completa ,dar a fost pensionata pe caz de boala ,poate iesi la pensie la limita de virsta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:20, 16 Noiembrie 2012
Pensionarul de invaliditate va trece din oficiu la pensie limita de varsta atunci cand va implini varsta standard de pensionare.

Legea nr.263/2010:
ART. 82
(1) La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limitã de vârstã, pensia de invaliditate devine pensie pentru limitã de vârstã.
(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1) se acordã, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
(3) Indemnizaţia pentru însoţitor prevãzutã la art. 77 se menţine şi pe durata acordãrii pensiei pentru limitã de vârstã.


Daca spuneti luna si anul nasterii persoanei, precum si sexul, va pot spune concret cand se va face trecerea la cealalta pensie.
1. Pensionarea pentru limita de varsta se poate face atunci cand persoana indeplineste cumulativ doua conditii:
- varsta standard de pensionare;
- stagiul minim de cotizare.

2. - Stagiul minim de cotizare nu poate fi mai mare de 15 ani.
- Cum persoana de care vorbiti cred ca are acest stagiu minim de cotizare atunci se va face trecerea la pensie pentru limita de varsta incepand cu data in acre implineste cele doua conditii.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ionelzan ionelzan am fost pensionar de invaliditate gr.II,din anul 2002, cf.deciziei am un stagiu de cotizare realizat de 37 ani si 7 luni, d.c. 10 ani in gr,II ,n.in 1949 luna ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta petretata petretata [b] In conformitate cu noua lege a pensiilor[/b] La împlinirea vârstei standard sau a vârstei standard reduse conform legii pentru obţinerea pensiei ... (vezi toată discuția)
Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)