avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reguli fiscale pt.un cabinet de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reguli fiscale pt.un cabinet de avocat

1.Un cabinet individual de avocat are sediul profesional in Ploiesti,la domiciliul avocatului titular,care e inscris in Baroul Prahova.Are cod fiscal si plateste impozite la Ploiesti.Avocatul in cauza a luat examenul la Baroul Bucuresti,a facut un contract de comodat cu o ruda din Bucuresti si doreste sa inscrie cabinetul la Baroul Bucuresti.Considera ca nu e necesar sa mute dosarul fiscal si sa plateasca impozitele la Bucuresti.Eu presupun ca va radiat din Baroul Prahova si nu va mai avea legatura cu fiscul de acolo.Cum este corect?
2.Acelasi avocat,pt.contractele pe care le are,nu emite facturi,ci doar taie chitante.E corect?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 10:02, 3 Decembrie 2012
Va achita impozitele la Bucuresti.
Deci trebuie sa depuna declaratia 050(sau cat o fi corespondentul lui 010 de la firme) in termen de 30 de zile de la emiterea deciziei de mutare in Baroul Bucuresti?
Multumesc,mie imi e putin neclar ce se considera venit al persoanei fizice si ce venit al persoanei juridice.Declaratia anuala 200 se depune pe CNP,deci ar trebui sa plateasca impozit acolo unde locuieste,nu unde are sediul?Sau nu?!?
Se depune 070 sau 050?

Alte discuții în legătură

Contributii barou Mihaela Enache Mihaela Enache Imi poate spune cineva care e cuantumul contributiilor la UNBR si la Baroul Bucuresti / pe luna pt un avocat stagiar? Doamna de la cancelarie m-a expediat si ... (vezi toată discuția)
Avocatul stagiar unde deschide rol fiscal? andreeakristina andreeakristina buna ziua, pe decizia eliberata de barou privitoare la aprobarea contractului de colaborare dintre un stagiar si avocatul indrumator scrie ca stagiarul are ... (vezi toată discuția)
Probleme avocat stagiar dandi dandi Fratele meu e avocat stagiar,a semnat un contract de colabarare cu un cabinet,o veche cunostinta si nu are treaba si cabinetu.A inteles ca trebuie sa isi ... (vezi toată discuția)