avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor

Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme:
- o sentinta civila com
unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii completului de judecata si de catre grefier?
- o comunicare de executare silita nu trebuie sa aiba sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila semnata de catre judecaorii completului si de catre grefier?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: JARR , utilizator 12:05, 15 Decembrie 2020
Poate sa va ajute acest aspect la formularea unei cereri de repunere in termen,in caz ca ati pierdut vreun termen procedural.
Textul parafei dreptunghiulare de pe ultima pagina a acestei "copii" a sentintei este urmatorul: " Prezenta hotarare fiind conforma cu originalul aflat in dosarul nr.... al Judecatoriei ... se legalizeaza de noi cu mentiunea ca a devenit irevocabila la data de ... Grefier - semnatura + stampila judecatoriei". Celelate pagini poarta doar stampila judecatoriei. Stampilele au fost aplicate acum, pe copie.

Pe ultima pagina a sentintei, se specifica nr. de 10 exemplare dactilografiate. Deci eu nu am cerut un exemplar al sentintei (care trebuia sa-mi fie recomunicata, dar nu a fost), ci o copie conforma cu originalul a acesteia! Prin asta eu inteleg o copie xerox a originalului si parafata cu formula de legalizare de mai sus, asa cum fac si notarii copii legalizate.

Cred ca aici este o confuzie intre termenul de "exemplar" si cel de "copie" conforma cu originalul si legalizata.
ÎNCHEIERE INCUVIINTARE EXECUTARE SILITA, NESEMNATA DE PRESEDINTE/JUDECĂTOR, FĂRĂ NICI O STAMPILA A INSTANTEI ȘI SEMNATA DOAR DE GREFIER.

Executorul judecătoresc, trimite o somatie/înștiințare de executare silita in baza unei incuviintari a instantei care nu poarta decât semnatura grefierului. De precizat ca datoria este prescrisa și perimata la data când se cere executarea.
Documentul este stampilat"CONFORM CU ORIGINALUL" ceea ce înseamnă că, în conformitate cu NCPC Art. 269 alin (1) și Art. 271 alin (1) documentul este lovit de nulitate absoluta. Codul de procedura civila, în secțiunea dedicata elementelor de probațiune se stabilește ca existenta semnăturii reprezinta un element ce probează consimțământul. În Codul Civil, acesta(consimțământul) este reglementat drept o condiție de fond a actului juridic civil.
Intrebare:Ce garanție are debitorul executat silit ca documentul este autentic dacă nu este validat/consimțit prin semnătura și stampila instantei mai ales când datoria este prescrisa și perimata? Cum se poate contesta în instanta aceasta executare abuziva dacă e depășit termenul cu mult?
P. S. Intenționat sau nu, executorul nu a precizat în încheierea făcută de dumnealui termenul legal de contestație de 15 zile.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate driver_host driver_host Buna ziua, In urma judecarii unui dosar civil, am primit prin posta comunicare ,sentinta si hotararea facuta in numele legii, ori pe nici o pagina din cele 5 ... (vezi toată discuția)
Decizie civilă dată în recurs nesemnată de președinte și nici de judecători viktorV viktorV Bună dimineața ! Stimați forumiști, ce efecte juridice are o decizie civilă dată în recurs, nesemnată de președinte, nici de judecători nici de ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila nesemnata de judecator - presedinte ContSters83715 ContSters83715 la litigii de munca am legalizat sentinta civila , cu timbru, am platit taxa. chiar am fost reintegrat si concediat a doua oara cand am pierdut la ... (vezi toată discuția)