avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe si impozite PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe si impozite PFA

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ca PFA ce taxe si impozite trebuie sa platesc obligatoriu? Va multumesc pentru raspuns. Marina
Cel mai recent răspuns: Andreea_81 , utilizator 10:19, 8 Martie 2013
Ca PFA platiti trimestrial: impozit 16%, contributie de sanatate 5,5% la venitul net.
Se datoreaza contributia de asigurari sociale pentru pensie daca venitul ramas dupa deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestui venit, raportat la cele 12 luni ale anului, este peste 741 lei (adica 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat), contributia fiind de 232 lei/luna. Daca se plateste CAS la alt loc de munca nu se mai plateste si ca PFA.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ce trebuie facut pentru a demonstra ca se plateste CAS ca salariat? Adeverinta de la locul de munca, depusa la fisc? Periodic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa Jeremy Jeremy 1. Va rog sa ma informati despre ce impozite voi plati dupa infiintarea unui PFA pentru asigurari obligatorii. 2. Pot tine eu, evidenta contabila primara ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale la pfa CAT30 CAT30 daca mi-am facut PFA anu trecut 2011 ,mi-am facuto in cazul care gasesc ceva de lucru in domeniu sa lucrez legal , mentionez ca din perioada deschideri PFA am ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa 2013 Silvasanu Silvasanu Buna seara, Sunt PFA din aprilie 2012, am depus la timp declaratiile 220, 200 si 392B . Obiectul de activitate este \\"Fabricarea imitatiilor de bijuterii ... (vezi toată discuția)