avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... dobanzi legale taxa auto - cerere pe cale separata?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

dobanzi legale taxa auto - cerere pe cale separata?

Desi am cerut odata cu restituirea taxei de poluare si dobanda legala aferenta, instanta de fond a admis actiunea insa nu s-a pronuntat pe capatul de cerere privind dobanzile.
Pentru ca a trecut termenul de recurs si am observat acest aspect mult prea tarziu pentru a solicita completarea dispozitivului sentintei, nu gasesc nicio modalitate de a recupera si aceste dobanzi.
In prezent ma aflu in recursul declarat de catre AFP., si nu cred ca pot face ceva in recursul lor.
In schimb m-am gandit ca dupa ce va ramane irevocabila hotararea, sa cer printr-o actiune pe cale separata dobanzile aferente, desi cu siguranta mi se va invoca autoritatea de lucru judecat.
Nepronuntarea pe un capat de cerere echivaleaza in opinia mea cu nejudecarea in fond a acelui capat de cerere, insa as vrea sa stiu cat de admisibila ar fi o astfel de actiune sau daca as putea uza de alte modalitati de a recupera dobanda.
Va rog sa ma sfatuiti!

Alte discuții în legătură

Este corecta decizia? titi marina titi marina Va salut. Am o nelamurire pe care incerc sa o inteleg cu ajutorul dv. La instanta Tribunalului Arges, am cerut restituirea taxei de poluare si plata si a ... (vezi toată discuția)
dobanda aferenta conf art 124 cp fiscala v1orel v1orel Buna ziua! Am o mica nelamurire in legatura cu modalitatea de calcul a dobanzii aferente in cazul restituirii taxei de poluare. Am primit de curand ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare cu sau fara dobanda lagala? bge bge Mi-a fost respinsa de Curtea de Apel solicitarea de plata a dobanzii legale pentru plata taxei de poluare, solicitare admisa de Tribunal. Are vreo sansa de ... (vezi toată discuția)