@ynocentta a scris:
este evident ca sunteti refractar si reticent la majoritatea opiniilor celor care inteleg sa se implice sa raspunda topicurilor initiate de dvs
Cred ca nu vorbim aceeasi limba desi folosim (aparent) cam aceleasi cuvinte :(
Sensul perceput de dvs. la decodarea mesajului meu este cam distorsionat, si fara simtul umorului.
Cum functioneaza...?
insemna
Cum functioneaza...? (nicidecum de ce, cand, unde, etc.) Cum...?
Dvs. probabil ati inteles ca prezumatul "gica contra" demonstreaza ca... nu functioneaza institutiile democratice. Probabil sunteti procuror sau militian de profesie, educat la "scoala" samavolniciei cetateanului fata de posesorii (uniformei) dreptului.
Ghinion, eu vin din alt film :duh:
Dar daca doriti aplauzele mele pentru rigiditatea dvs., imi pare rau :(
Dvs. nu l-ati fi impuscat pe Ceausescu. Cei ca mine... oricand.
Daca ati fi citit cumva "Psihologia multimilor", carte celebra a dr. Gustave Le Bon, ati fi obsevat mica (mare) deosebire dintre democratia anglo-saxona si democratia latina (haos-ul din America de Sud), la institutii identice cu cele din Nord.
Totusi, va multumesc pentru efortul de a raspunde (judecandu-ma) #-o, dar ocolind raspunsul la subiect :D
Buna ziua mama, castraveti draga!
@Alex_Muntean... a scris:
Au fost putini domnitori autocrati și aceia au fost alungati/omorati destul de repede.
Mda. Intamplator a ramas celebru un Stefan cel Mare, un Vlad Tepes. Pana si Mihai Viteazu' a fost tradat (democratic) de "parlamentul" (boierii) de pe atunci. Si tipul realizase chiar prima unire a tarii, nu?
Acceptati reformularea privind 1000-a de ani sustinuta de dvs. ca incluzand in asa-zisa "veche democratie": tradarea, hotia si crima? :duh:
Si acestea la nivel inalt. Gresesc?
P.S. Asta, ca nu mai amintesc de Armand Calinescu, Nicolae Iorga sau Lucretiu Patrascanu, mai recent de 100 de ani. Astia suntem, nu? :(