Subiectul mi-a fost sugerat, ca nuanta, de o prietena de pe av-net. Nu-i divulg identitatea.
Dragi prieteni, va provoc sa comentati acest subiect, al "democratiei originale".
Cu precizarea ca noi, neavand experienta democratica, nici institutii, nici personal adecvat in acestea si neavand nici o constitutie elaborata de un Abraham (Lincoln), ne zbatem de vreo 22 de ani incercand sa... inventam "coada la pruna".
Cum functioneaza oare pe la altii masinaria asta? Meritocratic sau cretinocratic? :)
Dvs. ati fost luat la intrebari?
Raspundeti va rog sincer, fara filozofii.
Ati auzit la televizor ca au fost luati la intrebari cu cine au votat acei oameni ?
Oamenii au fost intrebati daca au votat, si este corecta intrebarea, fiindca multi figurau ca au votat in sat, in timp ce erau in Spania sau Honolulu.
Mai mult, in satele respective au votat si mortii, si extraterestri, cu CNP-uri inexistente.
Putem vorbi de voturi corecte in clipa in care exista control informatic asupra votului; si atunci, se va face economie si de combustibil, si de uzura autobuzelor;
S-ar contribui implicit si la reducerea incalzirii globale;)
Eu de cativa ani buni incoace, prefer sa nu ma mai uit la stiri ca sa nu ma dezinformez si ca sa suplinesc acest lucru. am ales cartea sau discutiile individuale, trecute prin filtrul propriu al sistemului meu de valori.
Pentru a relaxa putin atmosfera pe forum si pentru a raspunde chiar si unor intrebari nepuse, despre oportunismocratie (din plin si "la greu" in fostele tari din blocul sovietic, accentuata in Romania) sau prostocratie (preluarea puterii de catre prosti, mediocri sau limitati - primul domeniul "atacat" de acestia va fi intotdeauna invatamantul) va recomand cartea:
Corectitudinea morala, cautam cu disperare valori - autor Jean Sévillia
Prefata: "Cititorii romani au descoperit deja că Jean Sévillia respira aerul tare al libertatii. Scrisa alert si cu ironie bine dozata, această noua carte despre corectitudinea morala demistifica conformismul mediatic si oportunismul universitar, impostura etica şi fatarnicia intelectuala. Autorul demonteaza cu tenacitate ideologia consensului si gandirea propagandistica, mitologiile sectare si isteria autovictimizanta. Voluntar in "rezistenta franceza" contra noii religii seculare numite "corectitudinea politica", Jean Sévillia ne ofera un catalog al platitudinilor dogmatice, ridiculizand vanatorii de "derapaje" si apologetii relativismului moral. Cu gandul la tinerii de astazi, salut bucuros aceasta aparitie editoriala.“
Vezi gasi raspunsuri si pentru cretinocratie, meritocratie (ideal???), tehnocratie (doar un mit in Romania).
Dle Martonze,
eu personal nu am fost luat la intrebari. V-am raspuns direct. Dar nu despre asta era vorba.
Deci, daca doriti sa raspundeti, reformulez: de ce au mai fost intrebati oamenii daca au votat, daca rezultatul referendumului s-a anulat ? Va rog, fara Spania, Honolulu, incalzirea globala, uzura autobuzelor, extraterestri, etc. La obiect, daca se poate.
1.Rezultatul referendumului nu s-a anulat, ci referendumul nu a fost validat fiindca nu a intrunit numarul de votanti ceruti de lege
2.S-au produs infractiuni in timpul desfasurarii referendumului, iar legea pedepseste infractiunea. Infractiunea trebuie dovedita cu martori si inscrisuri. Martorii sunt votantii, iar inscrisurile-listele cu semnaturi false.
Ca sa intelegeti mai bine: talharia este infractiune si chiar daca ti-ai recuperat bunul talharit, fapta exista si va fi sanctionata, chiar daca victima vrea sa renunte la plangere.