avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care ar putea fi distinctia juridica dintre ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care ar putea fi distinctia juridica dintre democratie, meritocratie si cretinocratie?

Subiectul mi-a fost sugerat, ca nuanta, de o prietena de pe av-net. Nu-i divulg identitatea.
Dragi prieteni, va provoc sa comentati acest subiect, al "democratiei originale".
Cu precizarea ca noi, neavand experienta democratica, nici institutii, nici personal adecvat in acestea si neavand nici o constitutie elaborata de un Abraham (Lincoln), ne zbatem de vreo 22 de ani incercand sa... inventam "coada la pruna".
Cum functioneaza oare pe la altii masinaria asta? Meritocratic sau cretinocratic? :)
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 18:54, 30 Decembrie 2012
Dvs. ati fost luat la intrebari?
Raspundeti va rog sincer, fara filozofii.
Ati auzit la televizor ca au fost luati la intrebari cu cine au votat acei oameni ?
Oamenii au fost intrebati daca au votat, si este corecta intrebarea, fiindca multi figurau ca au votat in sat, in timp ce erau in Spania sau Honolulu.
Mai mult, in satele respective au votat si mortii, si extraterestri, cu CNP-uri inexistente.
Putem vorbi de voturi corecte in clipa in care exista control informatic asupra votului; si atunci, se va face economie si de combustibil, si de uzura autobuzelor;
S-ar contribui implicit si la reducerea incalzirii globale;)
Eu de cativa ani buni incoace, prefer sa nu ma mai uit la stiri ca sa nu ma dezinformez si ca sa suplinesc acest lucru. am ales cartea sau discutiile individuale, trecute prin filtrul propriu al sistemului meu de valori.

Pentru a relaxa putin atmosfera pe forum si pentru a raspunde chiar si unor intrebari nepuse, despre oportunismocratie (din plin si "la greu" in fostele tari din blocul sovietic, accentuata in Romania) sau prostocratie (preluarea puterii de catre prosti, mediocri sau limitati - primul domeniul "atacat" de acestia va fi intotdeauna invatamantul) va recomand cartea:

Corectitudinea morala, cautam cu disperare valori - autor Jean Sévillia

Prefata: "Cititorii romani au descoperit deja că Jean Sévillia respira aerul tare al libertatii. Scrisa alert si cu ironie bine dozata, această noua carte despre corectitudinea morala demistifica conformismul mediatic si oportunismul universitar, impostura etica şi fatarnicia intelectuala. Autorul demonteaza cu tenacitate ideologia consensului si gandirea propagandistica, mitologiile sectare si isteria autovictimizanta. Voluntar in "rezistenta franceza" contra noii religii seculare numite "corectitudinea politica", Jean Sévillia ne ofera un catalog al platitudinilor dogmatice, ridiculizand vanatorii de "derapaje" si apologetii relativismului moral. Cu gandul la tinerii de astazi, salut bucuros aceasta aparitie editoriala.“

Vezi gasi raspunsuri si pentru cretinocratie, meritocratie (ideal???), tehnocratie (doar un mit in Romania).

Va doresc lecturare placuta. :)
Dle Martonze,
eu personal nu am fost luat la intrebari. V-am raspuns direct. Dar nu despre asta era vorba.

Deci, daca doriti sa raspundeti, reformulez: de ce au mai fost intrebati oamenii daca au votat, daca rezultatul referendumului s-a anulat ? Va rog, fara Spania, Honolulu, incalzirea globala, uzura autobuzelor, extraterestri, etc. La obiect, daca se poate.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
petricapetrisor, utilizator
1.Rezultatul referendumului nu s-a anulat, ci referendumul nu a fost validat fiindca nu a intrunit numarul de votanti ceruti de lege
2.S-au produs infractiuni in timpul desfasurarii referendumului, iar legea pedepseste infractiunea. Infractiunea trebuie dovedita cu martori si inscrisuri. Martorii sunt votantii, iar inscrisurile-listele cu semnaturi false.

Ca sa intelegeti mai bine: talharia este infractiune si chiar daca ti-ai recuperat bunul talharit, fapta exista si va fi sanctionata, chiar daca victima vrea sa renunte la plangere.
legea aia de care vorbiti (cu cvorumul) la pct. 1 a fost impusa d-afara dupa suspendare...

amestecul in treburile altor state (impunerea cvorumului la un referendum, concret) se aplauda sau se sanctioneaza?

Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
ContSters257414, utilizator

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)