avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care ar putea fi distinctia juridica dintre ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care ar putea fi distinctia juridica dintre democratie, meritocratie si cretinocratie?

Subiectul mi-a fost sugerat, ca nuanta, de o prietena de pe av-net. Nu-i divulg identitatea.
Dragi prieteni, va provoc sa comentati acest subiect, al "democratiei originale".
Cu precizarea ca noi, neavand experienta democratica, nici institutii, nici personal adecvat in acestea si neavand nici o constitutie elaborata de un Abraham (Lincoln), ne zbatem de vreo 22 de ani incercand sa... inventam "coada la pruna".
Cum functioneaza oare pe la altii masinaria asta? Meritocratic sau cretinocratic? :)
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 18:54, 30 Decembrie 2012
martonze:
Cu asemenea cvorum nu poate fi votata nici o noua Constitutie

se va putea vota constitutia cu cvorum... in 2 zile, sau cate trebuie... e precedent.


martonze:
Populatia Romaniei n-are educatie politica si nici educatie economica.
Dovezi clare sunt optiunile electorale de-a lungul anilor si reusita unor inselatorii de mare anvergura ca FNI si Caritas.


nu prea cred... suntem departe, foarte departe, de tzapile (inselatoriile) financiare uriase, in masa si optiunile electorale dubioase din america, de exemplu...
martonze: Parlamentul e suveran, la fel ca judecatorul care condamna victima si ca politaiul care masoara alcoolemia celui lovit din spate , in stationare la culoarea rosie a semaforului.


nu merge comparatia...

ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. (Constitutia Romaniei)

DEX:
suprem - SUPRÉM, -Ã, supremi, -e, adj. Care există în cel mai înalt grad, care este cel mai bun, cel mai mare; mai presus de toate.



nota:
RELAŢIA POLIŢIST RUTIER – PARTICIPANT LA TRAFIC
[ link extern ]


Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
ContSters257414, utilizator
Cine era langa base, de ziua nationala a Romaniei ?
Ati ghicit, aspazia cojocaru, fiinta care l-a repus in functie la Cotroceni. Se mai si hahaiau impreuna sfidand o tara intreaga. Sublim. Meritele se recompenseaza in "democratia neinlocuitului".
@petricapetrisor
da...
(o avea in jurul sau pe cineva nesantajabil?)
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
ContSters214874, utilizator
@Martonze a scris:
Imi permit ca in privinta presedintilor sa fiu de acord cu domnul avocat Munteanu.
Napoleon a fost soldat si a ajuns imparat...


Parca stiam ca a fost locotenent de artilerie, nu chiar soldat (analfabet), insa nu sunt specialist in istoria Frantei :D
Raman insa la convingerea (de pe vremea lui Noe) ca vinul se face din struguri, meritocratia se face din premianti (pentru cei care accepta scoala) iar cretinocratia este democratia pura, fara nici un alt criteriu (moral sau valoric) de filtraj.

Cum ar fi daca pasagerii unui autobuz ar alege soferul care sa ii conduca la destinatia promisa, pe "vremuri de ceata", sofer ales exclusiv dupa pofta inimii celor aflati in autobuz, asa...? #-o
Evident, indiferent daca alesul are vreo calificare, experienta sau macar permis de conducere (pentru autobuz, nu pentru a conduce o tara) :D
Cu asemenea principii si legi ajungem rapid la CRETINOCRATIE. Pacat de "autobuz", pasagerii... treaba lor, alegerea lor :)
Mai ramane sa nu ne mai trimitem copiii la scoala ca nu cumva sa invete meritocratia :duh:

P.S. Insa nu exista distinctie juridica intre democratie si cretinocratie, "multumita" principiilor de drept grosolan eronate care au stat si stau la baza legilor.
Rezultatele reale confirma teoria mea privind cretinocratia ca produs juridic si substituent nefunctional al democratiei post secero-ciocaniste, nu? :)

Orice cizmar poarta in (m)ranita... diploma (recunoasterea publica) de... :hm: Asa sa fie?

Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
ContSters184021, utilizator

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)