avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calcul alcoolemie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calcul alcoolemie

Va rog sa-mi explicati si mie daca stiti cum se calculeaza alcoolemia.
Am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat o alc. de 0.43 mg la ora 19:48. La 20:05 mi s-a recoltat o proba a carei cutie si sigiliu au fost distruse; la ora 21.10 mi s-a s-a recoltat o prima proba din a doua trusa' dupa care cea de-a doua proba la interval de aprox. o ora - 22.00. Precizez ca in intervalul 16-19 am consumat 1500ml bere. Am o greutate de 80kg si o inaltime de 1.80m, varsta 30ani, inainte de a consuma alcool nu am mancat (mai precis de la ora13.30)
Probele a doua si a treia au rezultatele 0.80mg/l respectiv 0.65mg/l.
Dupa 8 luni politia ma informeaza ca a fost testata si prima proba si are valoarea de 1.05mg/l.
Cum sa procedez ? Ma avantajeaza daca cer o recalculare ?
Art. 88. din OUG 195/2002 - (1) Recoltarea probelor biologice se face în instituţii medicale autorizate sau în instituţii medico-legale şi se efectuează numai în prezenţa unui reprezentant al poliţiei rutiere.
(2) Stabilirea concentraţiei de alcool sau a prezenţei în organism de substanţe ori produse stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora se face în instituţiile medico-legale autorizate, în conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Sănătăţii Publice.
(3) Stabilirea prezenţei alcoolului în aerul expirat sau testarea preliminară a prezenţei în organism a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora se face de către poliţia rutieră, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate.
(4) Stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat se face de către poliţia rutieră, cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic.
(5) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic certificat şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poate solicita acestuia să i se recolteze probe biologice de către instituţiile medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge.
(6) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată cu un mijloc tehnic certificat ca având o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării probelor biologice sau testării cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic. (7) Conducătorilor de autovehicule sau tramvaie, testaţi în trafic cu un mijloc tehnic certificat, care indică prezenţa, în produsele biologice, a unor substanţe sau produse stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, li se recoltează obligatoriu probe biologice.

CALCULATOR - ALCOOLEMIE

Berea are in jur de 4,5% alcool

Cantitate de alcool consumata mililitri
Continutul in alcool la suta
Greutatea ta kilograme
Cat timp a trecut de cand ai inceput sa bei ore

Nivelul alcoolemiei
Analiza alcoolemiei


Solicitati efectuarea de recalculare alcolemie
Greu de spus daca o sa va ajute,problema este ca ati baut pe stomacul gol si valoarea alcoolemiei poate atinge un maxim in aproximativ 30 min dupa consum.Dupa cum ne spuneti la ora 19 ati terminat de consumat,dupa 19.30 teoretic valoarea alcoolemie ar trebui sa atinga maximul.Calculul retroactiv are scopul sa stabileasca valoarea alcoolemiei din
momentul opririi,care dupa cate inteleg este 19.48,deci putin probabil sa iasa sub 0,80,avand in vedere ca la 20.05 ati avut 1.05.
Multumesc mult pentru raspuns.
Tot teoretic am aflat ca alcoolemia scade cam cu 0,15mg/l in timp de o ora.
E posibil ca valoarea din sange la momentul opririi sa fie de 3 ori mai mare decat cea din aerul expirat ?
Sunt curios cum se determina valoarea din sange fara datele referitoare la cantitatea de alc. consumata, hrana, timp scurs de la momentul consumului si pana la cel al opririi. Poate fi determinata exact concentratia (procedeu chimic) din sange fara aceste date?
Recalcularea o cer acum, sau astept intai un raspuns oficial al procurorului.
Vreau sa stiu mai exact pana cand pot face demersul, daca se trimite catre judecator dosarul mai pot cere recalculare?
Alcoolemia rezultatã din probele biologice este determinatã prin mãsurãtori directe si astfel se determina o valoare certa a alcoolemiei astfel nu mai sant necesare alte date, calculul retroactiv presupune aprecieri ale specialiştilor bazate pe experiment şi observaţie in urma declaratiei dvs si ofera valori teoretice aproximative.
Banuiesc ca oricum o sa se ceara calculul retroactiv,chiar daca nu-l solicitati dvs,avand in vedere situatia expusa.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)