avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calcul alcoolemie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calcul alcoolemie

Va rog sa-mi explicati si mie daca stiti cum se calculeaza alcoolemia.
Am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat o alc. de 0.43 mg la ora 19:48. La 20:05 mi s-a recoltat o proba a carei cutie si sigiliu au fost distruse; la ora 21.10 mi s-a s-a recoltat o prima proba din a doua trusa' dupa care cea de-a doua proba la interval de aprox. o ora - 22.00. Precizez ca in intervalul 16-19 am consumat 1500ml bere. Am o greutate de 80kg si o inaltime de 1.80m, varsta 30ani, inainte de a consuma alcool nu am mancat (mai precis de la ora13.30)
Probele a doua si a treia au rezultatele 0.80mg/l respectiv 0.65mg/l.
Dupa 8 luni politia ma informeaza ca a fost testata si prima proba si are valoarea de 1.05mg/l.
Cum sa procedez ? Ma avantajeaza daca cer o recalculare ?
Este ciudata intamplarea cu distrugerea primei probe (de la ora 20.05) si a cutiei.Daca au fost probleme cu prima trusa,de ce nu v-a recoltat imediat o alta proba cu o alta trusa? Prima proba a fost distrusa in fata dvs la ora 21.10 cand ati dat iar o proba ?
Ce s-a intamplat de fapt ? La testele de echilibru cum ati fost apreciat de medic?
Prima proba (20.05) din prima trusa a fost recoltata si cutia sigilata. Testele de echilibru OK. Am plecat de la spital la politie pt. declaratie . La intoarcere politistul in graba a scapat cutia; din spate venea un biciclist care a calcat peste ea.Ajunsi la spital medicul a decis sa se deschida o alta trusa21.10 si sa preleveze alte 2 probe.
Prima proba nu am vazut-o distrusa ci doar cutia rupta cu sigiliul.
Inspectorul care s-a ocupat de caz mi-a zis sa -mi platesc analizele ca politia nu are bani si va trebui sa astept. Am platit imediat. De la laborator mi s-a comunicat ca prima valoare e 0.80 (ora21.10) iar a doua 0,65(ora22.00) Dupa sase luni de vizite repetate la politie in scopul solutionarii cazului mai rapid. primesc citatie sa ma prezint la politie, unde mi se aduce la cunostinta ca: SURPRIZA ! s-a luat in calcul si prima proba din prima trusa si ca are valoarea 1,05, iar intarzierea se datoreaza faptului ca proba nu a fost platita (eu n-am fost instiintat ca trebuie sa platesc si proba din cutia deteriorata)
Din ce am mai citit si intrebat alcoolemia scade sau creste cu 0.15mg/ora. Ceea ce nu inteleg este cum s-a ajuns sa fie mai mare cu 0.25. La data opririi 19.30 nu aveam in nici un caz 1.30mg/l de la 3 beri (ultima consumata in intervalul 18.30 -19.00)
CE MA SFATUITI SA FAC ?
Mie mi s-au prelevat 3 probe:
ORA20 - 1,05mg; ORA21- 0.80m; ora22 - 0,65
Am fost oprit la 19.30
Cat estimati ca ar fi putut avea in sange daca am baut 3 beri, ultima in intervalul 18.30-19.00
Merita sa cer recalculare? Am sanse ?
Important este ce fel de bere ati baut ,ce alcoolemie avea,oricum v-am spus ca punct de reper ca alcoolemia ajunge spre cota maxima cam in jur de 30 de min cand ati consumat pe stomacul gol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)