avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica apartament

Buna ziua,
Am ajuns in urmatoarea situatie.
Trebuie sa schimb caloriferele in aceasta perioada, pentru ca renovez. Am luat legatura cu administratorul blocului, i-am spus ce vreau sa fac si mi-a spus sa vorbeasca cu cei din comitet.
Am revenit la o saptamana sa aflu ce s-a rezolvat si mi-a spus ca nu este posibil acest lucru, deoarece cei din comitet nu vor sa auda, deja s-au facut 4 interventii de cand s-a dat drumu la caldura.
Eu ma aflu in urmatoarea situatie: Fara sa fiu chemat in comitet sau sa fiu intrebat daca sunt de acord cu cele 4 interventii, acestea s-au efectuat. Cand a venit vorba sa fac si eu nu s-a mai putut. Cu cativa ani in urma asociatia a schimbat o coloana de apa calda, ce-mi trece printr-o camera, fara sa ma intrebe daca sunt sau nu de acord sa se faca, sau sa se faca cu acele materiale (plastic). Din x motive nu eram in tara si la timpul respectiv locuia altcineva in apartament.

Problema se pune in felul urmator. Unul dintre calorifere este foarte ruginit si deja are broboane intr-o zona. Nu picura. Este foarte nesimnificativ. I-am spus adiministratorului ca am aceasta problema si mi s-a spus ca momentan tot nu se poate face nimic. Sa gasesc o solutie care sa tina pana la primavara. Avand in vedere anul trecut, primavara poate sa fie peste 4 sau 6 luni.

In cazul in care inca o data mi se refuza pot cere si eu refuzul platii celor 4 interventii?
In plus respectivul apartament nu locuieste nimeni din ianuarie anul acesta. Cu toate acestea uneori sunt pus la plata cu jumatate de persoana alteori cu 1 o persoana si platesc fond de rulment de cele mai multe ori cat toata intretinerea. In bloc nu vad sa se faca reparatii.

@bobman
Va urmaresc postarile si ma amuz copios, am crezut ca o sa va cereti scuze pentru ceea ce ati postat la adresa mea, dar vad ca faceti exact invers, nu o sa recunoasteti NICIODATA ca am avut dreptate in ceea ce am postat, vad ca centrati mingea, dati cu capul si intrati in poarta sa aparati, va contraziceti SINGUR!!
De ce credeti ca are asociatia dreptul la un container la 6 luni, sa va renovati dumneavoastra apartamentul, sau sunteti singurul care are aceste drepturi?
Acel container il poate solicita asociatia petru a renova scara, pentru curatenia in subsol, curatenia in jurul blocului, etc.
Dumneavoastra ca proprietar daca aveti nevoie de container faceti un contract cu firma de salubritate si stabiliti data si ora la care se aduce acel container contracost (ceea ce am sugerat in postarea mea), iar dupa ce il umpleti, sau nu, vine masina si il ridica, daca nu aveti unde sa amplasati containerul, atunci mergeti la firma de salubrizare care in urma contractului va pune la dispozitie sacii si dupa ce ii umpleti stabiliti data si ora la care sa vina o masina sa ii ridice.
Poate ca eu nu sunt informat, cum sustineti, dar si dumneavoastra sunteti dezinformat si nici nu aveti taria sa recunoasteti atunci cand gresiti.
Eu nu v-am intrebat de ce nu ati renovat apartamentul in vara, eu v-am intrebat de ce in vara daca stiati ca veti renova apartamentul nu ati scos caloriferele sa montari 2 robineti la fiecare calorifer ca sa puteti lucra linistit , iar de renovat puteati sa renovati si pe 31 decembrie si 1 ianuarie, nu asta era problema.
Domnule Thran,
Cu ce ati avut dvs. dreptate? Dvs. ati spus ca asociatia nu este obligata sa imi aduca mie container si aici va contrazic, pentru ca il poate aduce la cererea locatarilor, conform celor spuse de cei de la Urban. Daca vrea il poate aduce... daca nu vrea nu-l aduce. Nu costa nimic. Problema e doar sa vrei sa faci ceva.
S-a mentionat treaba cu sacii, atat eu cat si altii...dupa ce am cautat toate optiunile, nu ati spus dvs. nimic legat de varianta cu sacii. Dvs. ati pus sa imi aduc eu firma. Intrebarea mea era legata de ce poate sa faca asociatia, nu de ce pot eu sa fac.
Dvs. doar ati comentat la adresa mea ca de ce sa faca asociatia ceva pt. mine. Pentru ca sunt alesi de locatari si platiti din banii lor, sa ii reprezinte si sa ii ajute in eventualele probleme cu care se pot confrunta.

In cazul in care aduc eu container imi spuneti pe spatiul cui il depozitez?
Sunati la Urban si spuneti-le pentru ce vreti sa solicitati acest container, cel de 1 la 6 luni. Nu conteaza la ce se foloseste acel container.
Ati mai spus ceva referitor la interventia pe care vreau sa o fac acum asupra instalatiei de incalzire. Puneti-va in locul meu acum si spuneti-mi daca vi se pare ok ca altii sa poata sa faca interventiile in aceasta perioada si sa contribuiti la plata lucrarilor iar pe dvs. sa va lase pe dinafara sa vi se spuna ca nu se mai poate.

Sa va spun care este conceptia romanului... Asta isi renoveaza apartamentul, inseamna ca are bani.

Dar... de ce sa ajuti cand poti sa stai si sa spui, nu... sau nu stiu.. nu ma intereseaza... nu sunt platit ca sa aduc container. De ce sa faci lucrurie sa fie mai usoare pentru vecini cand ii poti lasa sa se chinuie?

Nu am spus ca solicit acel container doar pentru mine si doar eu sa arunc in el. Din moment ce este solicitat de asociatie il poate folosi oricine. Nu as fi singurul care as avea ceva de aruncat.
V-am raspuns referitor la problema de ce nu am facut lucrarile la robineti. In primul rand nu am avut timp, in al doilea am avut anumite probleme si in plus administratorul este de parere ca daca sta apa in instalatie, se pastreaza mai bine instalatia si nu rugineste... deci sa tina instalatia cat mai putin timp golita. Asta insemnand sa fac lucrarea inainte cu cateva zile sa dea drumul la caldura.

Am fost in aceasta seara in subsol pentru a inchide o coloana de apa sa schimb un robinet si exista doar contor pe coloana de tur a blocului. Nu si pe cel de retur. Cel montat la bloc nu este prin citire radio.
De obicei cele cu citire radio se monteaza la blocurile care au si repartitoare montate in apartamente. Aici nu este cazul.
Dubla citire, tur - retur, nu prea se monteaza la blocurile fara repartitoare... lucru care face mai usor ca radetul sa isi recupereze pierderile.

Am sa solicit raspuns detaliat administratorului, referitor la jumatatea de persoana sau persoana intreaga cu care sunt trecut "dupa cum bate vantul".

Referitor la volumul de lichid, v-am facut un calcul, destul de exagerat, pentru un bloc cu 10 etaje, pentru o coloana. Deci o incarcare ar fi insesizabila. Daca ar fi vorba de 4 coloane care trebuiesc incarcate pe o scara si sa rotunjim la 700 de litri volumi, ar iesi 2,8 mc de apa si tot ar fi insesizabil.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
ContSters66930, utilizator
Dvs. ati spus ca asociatia nu este obligata sa imi aduca mie container si aici va contrazic, pentru ca il poate aduce la cererea locatarilor, conform celor spuse de cei de la Urban. Daca vrea il poate aduce... daca nu vrea nu-l aduce. Nu costa nimic. Problema e doar sa vrei sa faci ceva.

Nu ma puteti contrazice, eu zic mai bine sa cititi Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si H.G. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230 si daca gasiti in atributiile comitetului, comisiei de cenzori, administratorului sau a cui vreti dumneavoastra din condominiu ca trebuie sa va puna la dispozitie container sau sa se ocupe de problemele STRICT personale ale locatarilor, eu va dau dreptate, dar sa imi spuneti ce v-au transmis niste "neica nimeni" de la firma de salubritate este chiar de ras. Atentie, cei de la URBAN nu fac legea intr-un condominiu, ei se ocupa cu ridicarea gunoiului, nu ei stabilesc atributiile administratorului sau a presedintelui!! Ei nu au stiut cum sa va dea papucii si i-ati crezut, sunt foarte curios daca cineva va aduce container gratuit.
Sa presupunem ca acel condominiu are 50 de apartamente si fiecare vrea sa renoveze, cum rezolva administratia cu gratuitatea, ori pentru unii este muma, iar pentru altii ciuma??

In cazul in care aduc eu container imi spuneti pe spatiul cui il depozitez?

Nu este treaba dumneavoastra pe ce spatiu se depoziteaza, trebuie sa faceti contract (DAR COSTA BANI!!!!), iar de adus, pozitionat si ridicat se ocupa firma de salubrizare, poate il pun pe bloc, ce treaba aveti dumneavoastra, nu sunteti nici director, nici salariat, la aceea firma, sunteti DOAR beneficiar!!
Indiferent cum vreti sa faceti sa stiti ca totul costa, nimic nu este gratis, stiu ca ati vrea sa aveti container gratuit si dupa ce va vedeti "sacii in caruta" sa afirmati : "I-am pacalit si pe prostii astia din administratie".
Nu vreti sa faceti un exercitiu si sa va puneti in situatia celor pe care ii aratati cu degetul (presedinte si administrator) si pe care ii fortati sa faca ilegalitati?
@thran
Nu sunt de acord cu dv.
Daca, la solicitarea proprietarilor si conform contractului cu firma de salubritate, asociatia poate solicita aducerea unui container, nu vad unde ar fi ilegalitatea.
E vorba de exercitarea unui drept al asociatiei conferit de contract. Asta ar fi una.

A doua ar fi ca administratorul nu face niciun efort de a da un telefon la firma sa solicite acest container. De ce nu s-ar folosi asociatia de un drept pe care il are conform contractului?

In al treilea rand in acel container isi pot pune ciorciobotele de prin casa si ceilalti locatari si fiti convins ca pana si-ar pune utilizatorul nostru molozul si deseurile rezultate de la lucrarea sa, containerul ar fi umplut de ceilalti vecini.

In majoritate covarsitoare locatarii nu stiu ca se poate solicita acest container de doua ori pe an, altfel fiti convins ca n-ar scapa prilejul sa-l solicite.

Aceasta intamplare este si pentru mine personal invatatura. De a-i anunta pe locatari de doua ori pe an ca solicitam containerul in data de......, astfel incat cine doreste poate sa-si dezafecteze locuinta de lucruri netrebuincioase.
Daca nu profita de ocazie, trebuie sa stie ca solicitarea in afara contractului de aceste containere costa atat si atat.....

Nu mi se pare o chestiune din care sa facem un capat de tara daca cu un simplu telefon solicitam un drept contractual pentru proprietari. Si aici nu e vorba de pentru unii muma si pentru altii ciuma, ci folosirea de catre ei a unor oprtunitati contractuale. Daca nu se folosesc de acestea, asta e.....platesc containerele suplimentare.
Dar e mai normal sa folosim toate oportunitatile unui contract pentru care platim acel abonament, decat sa lasam nefolosite aceste oprtunitati numai pentru faptul ca unii ne-ar considera "servitorii lor". Eu nu vad lucrurile asa. Daca putem sa facem un bine de ce sa nu-l facem? Chiar daca pare o utopie, binele acesta ni se va intoarce.
O atitudine refractara, mai ales fata de un proprietar care stie contractul, deci stie de aceste oportunitati contractuale, n-ar face decat sa antagonizeze "partile" si sa mentina o stare de conflict gata sa izbucneasca din te-miri-ce si mai nimic intr-un mediu conflictual prin definitie care este asociatia de proprietari.
Domnule Thran.
Nu cunoasteti situatia din bloc. Sa va mai spun ca in momentul de fata mai sunt 2 apartament care se renoveaza si stau cu sacii de moloz pe casa scarii iar pe la diverse etaje mai sunt depozitate cunoaie care nu folosesc nimanui.
Eu cand am deschis topicul am plecat de la ideea ca astiu ceva legat de aceasta posibilitate de a comanda acest container. Din moment ce acest container este oferit de 2 ori pe an, in mod gratuit, asociatiei, nu vad de ce nu ar putea fi folosit.
Cum spunea si elga50, marea majoritate a locatarilor, nu numai din acest bloc, sunt sigur ca nu stiu de acest lucru. La fel as putea spune, desi nu sunt 100% sigur, ca unele firme de salubritate dadeau si sacii de gunoi administatiei ca sa ii imparta locatarilor.
Repet, acest container nu poate fi adus decat la cererea asociatiei. Nu il pot comanda personal.
Nu consider pe nimeni servitor. Este angajat, platit, din banii mei si restul locatarilor. Iar in cazul unor probleme legate de bloc, acestia pot si ar trebui sa ajute. Nu e vorba de scarpinat pe spate. Este vorba de ceea ce se poate face conform atributiilor lor. Nu vad ce poate fi asa o problme ca asociatia sa solicite acest container. Nu vad cu ce ar fi sclavi daca fac acest lucru.
Repet domnule Trhan, parerea mea e ca conteaza unde se aseaza acel container. Sa inteleg ca pe dvs nu va deranjeaza daca il amplasati pe locurile de parcare, platite, ale unor vecini sau in strada, blocand trotuarul.
Dar dupa cum am spus, avand in vedere lipsa de spatiu pentru depozitarea acestui container, am sa merg pe varianta cu sacii. Dar o sa sugerez asociatiei sa contacteze firma de salubritate si sa gaseasca o solutie de a aduce acest container pentru a face o curatenie pe scara.

Pana in momentul de fata eu sunt singurul pacalit din toata povestea. Timp de 10 luni contribui la intretinere ba cu 1 persoana ba cu 1/2 de persoana, platesc metri cubi de apa cand eu nu cred ca am consumat mai mult de 50 de litri de apa in toata perioada asta. Apa calda la baie nu am pentru ca e robinetul stricat. De fiecare data cand am vrut sa il schimb mi s-a spus ca facem intr-o sambata. Sambata domnul pleaca din Bucuresti iar cheile nu le lasa la nimeni.
Nu inteleg cu ce vreti sa spuneti ca eu vreau sa pacalesc asociatia.
Nici cu plata descarcarii si incarcarii instalatiei nu intentionez sa pacalesc. Am spus doar ca nu sunt de acord cu plata celor 4 interventii cand mie imi este interzis sa intervin. De ce sa suport plata a ceva ce se face la 4 locatari in bloc dar mie sa imi fie interzis sa fac?

Alte discuții în legătură

Caldura de pe scara v_florina v_florina Buna ziua, locuiesc intr-un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Toate apartamentele au repartitoare. La caloriferele de pe scara nu exista robineti, a.i. ... (vezi toată discuția)
Schimbare instalatie termoficare apartament pe timp de iarna andrea108 andrea108 Buna ziua! de curand am cumparat un apartament in Arad, pe care am inceput sa-l renovez avand in vedere ca se afla in stare deplorabila. Deoarece sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)