avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica apartament

Buna ziua,
Am ajuns in urmatoarea situatie.
Trebuie sa schimb caloriferele in aceasta perioada, pentru ca renovez. Am luat legatura cu administratorul blocului, i-am spus ce vreau sa fac si mi-a spus sa vorbeasca cu cei din comitet.
Am revenit la o saptamana sa aflu ce s-a rezolvat si mi-a spus ca nu este posibil acest lucru, deoarece cei din comitet nu vor sa auda, deja s-au facut 4 interventii de cand s-a dat drumu la caldura.
Eu ma aflu in urmatoarea situatie: Fara sa fiu chemat in comitet sau sa fiu intrebat daca sunt de acord cu cele 4 interventii, acestea s-au efectuat. Cand a venit vorba sa fac si eu nu s-a mai putut. Cu cativa ani in urma asociatia a schimbat o coloana de apa calda, ce-mi trece printr-o camera, fara sa ma intrebe daca sunt sau nu de acord sa se faca, sau sa se faca cu acele materiale (plastic). Din x motive nu eram in tara si la timpul respectiv locuia altcineva in apartament.

Problema se pune in felul urmator. Unul dintre calorifere este foarte ruginit si deja are broboane intr-o zona. Nu picura. Este foarte nesimnificativ. I-am spus adiministratorului ca am aceasta problema si mi s-a spus ca momentan tot nu se poate face nimic. Sa gasesc o solutie care sa tina pana la primavara. Avand in vedere anul trecut, primavara poate sa fie peste 4 sau 6 luni.

In cazul in care inca o data mi se refuza pot cere si eu refuzul platii celor 4 interventii?
In plus respectivul apartament nu locuieste nimeni din ianuarie anul acesta. Cu toate acestea uneori sunt pus la plata cu jumatate de persoana alteori cu 1 o persoana si platesc fond de rulment de cele mai multe ori cat toata intretinerea. In bloc nu vad sa se faca reparatii.


@olga50
Nu va suparati... dar sa zicem ca pretul real este de 5 lei mc... iar dansul il trece in intretinere la pretul de 6 lei mc... Vi se pare corect?
Mai corect mi s-ar parea ca dansul sa afiseze pretul pentru metru cub de apa, facturat si sa treaca si pierderile. Sa zicem ca 1..2 mc de pierderi ar fi aproape acceptabil. Mai mult inseamna ca plutim.
Acum incep sa inteleg si de ce nu este tabelul afisat mai mult de 10 zile la avizier.


Ok
Referitor la muncitori.ultima lucrare care am avuto cu muncitori a fost in iunie. Din martie am inceput sa renovez.iar in limita timpului meu personal imi efectueZ singur lucrarile.exceptie parte electrica si instlatie sanitara.
Daca se lucreaza sa zicem ca se foloseste apa. Apa pe care tot mereu am dat indexul contorului.deci daca s-a consumat ar trebui sa se vada in index cat. Dar din moment ce pe apa calda 2 robinetii de apa calda,o baie si bucataria, sunt blocati pe inchis si un contor fara teava...pe unde as consuma apa.ce altceva ar consuma in un muncitor?curentu de pe scara?nu cred. A lucrat in apartamentul meu...a consumat la mine...platesc pt ce s-a cinsumat in apartament...pt cele 2...3 ore pe care le-a lucrat. Gunoi repet...am sacii cu gunoi in casa...la cesa platesc gunoi ca n-am aruncat o bucata de faianta la tomberon. Am incercat sa obtin acel container la care asociatia are dreptu. Nu mi-am scos sacii pe casa scarii ca ceilalti vecini.
Din 17 iunie nu am mai efecguat nici un fel de lucrare la apartament pt ca au intervenit multe probleme personale iar de la aceea data am observat cel putin inca de 2 ori ca am fost trecut cu o persoana la intretinere.
In plus s-a mentionat ca in lege este scris ca pentru a fi luat in considerare la plata intretinerii trebie sa locuiesti o perioada de minim 15 zile.
Acum,dupa ce spuneti dvs. As putea trage si urmatoarea concluzie...daca uun apartament e locuit de 3 persoane si intro luna sau doua isi renoveaza acestia pot avea la intretinere pe apartamentul rsspectiv 4 sau mai multe persoane....pt ca muncitorii vin...pleaca..consuma... corect?
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
ContSters66930, utilizator
Corect rationamentul dv din ultima fraza.
Pentru a nu fiti trecut cu 4 persoane la intretinere, corect ar fi ca dumneavoastra sa treceti pe la asociatie si sa-i spuneti (sau sa lasati in scris) ca deoarece in luna acesata o sa faceti unele lucrari in apartament sa va treaca 2 persoane la intetinere. Chiar daca intr-o zi, doua sau noua, vor fi 4 muncitori la lucru, nu va va reprosa nimeni.
Problema este acum cand nu e locuit de nimeni.
In cazul unor muncitori care ar lucra la mine in apartament ar exista consum doar la mine in apartament, nu ar avea de ce sa treaca la intretinere muncitorii. Daca se consuma apa se consuma pe contorul meu si platesc daca se consuma curent la fel.
Din ce spune lege persoanele care sunt trecute la intretinere trebuie sa locuiasca acolo.
Daca am merge pe rationamentul dvs atunci in cazul unui bloc care se anvelopeaza ar trebui sa impartim muncitorii pe apartamente la intretinere.
Nu am mai intalnit pana acum varianta dvs. Daca in 2 zile vine cineva si monteaza o centrala termica ar trebui trecuta si aceasta la intretinere.
Referitor la apa... daca dupa cum spunea doamna elga50 ca sa se acopere pierderile de apa este marit pretul...in afara de faptul ca este cam ilegal sa faca asta...nu cred ca are vreun drept sa revanda apa. Daca sa zicem ca pe o parte baga pret mare pt acoperit consumul de ce mai pune consum acolo unde nu e?
Daca nu ati mai intalnit pana acum varianta de care vorbeam, postez doar paragrafe din normele de aplicare a legii din HG 1588/2007:
Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.
Art. 37. -
(1) Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere şi a hranei; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileşte printr-o convenţie aprobată de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.

Asa ca exista baza legala.

Spuneti ca:
In cazul unor muncitori care ar lucra la mine in apartament ar exista consum doar la mine in apartament, nu ar avea de ce sa treaca la intretinere muncitorii. Daca se consuma apa se consuma pe contorul meu si platesc daca se consuma curent la fel.

Pai dumneavoastra ce credeti ca proprieatrii care locuiesc acolo nu platesc si ei apa consumata pe baza apometrului lor, nu platesc energia electrica pe baza consumului lor? Atunci sa nu-i mai treaca nici pe acestia cu pesoane la intretinere si-ati rezolvat-o.
Dar ramaneti fara curatenie, cu munti de gunoi langa bloc, fara lumina pe casa scarii sau la lift...
Nu va suparati pe mine dar nu reusim sa ne intelegem.
Daca un muncitor vine la mine si lucreaza si consuma apa si curent pt lucrarea care o face, o platesc eu in cadrul intretinerii mele.
Treaba cu desfasoara activitati i cladire este interpretabila. Dvs. O consiferati si in cazul in care un muncitor lucreaza la un locatar... eu unul o pot considera ca activitate,sediul unei firme. In cazul acesta sa zicem ca o firma are clienti care ii vin la sediu pt anumite servicii. Daca respectivul are 2 angajati acolo si intr-o luna ii intra 100 de clienti, atunci plateste intretinerea pt 102 persoane, pt ca dupa cum spuneti dvs, se consuma caldura, curent, apa etc.
Ceea ce souneti dvs. Nu este normal. Daca ai un muncitor care intr-o luna iti vine 2 zile sa iti presteze anumite serficii ....sa il treci la intretinere.
Ce te faci cu musafirii care vin si stau cateva zile pana in cele 15 zile legale? Acestia nu consuma?
Treaba cu activitati in cladire se refera la firme care isi desfasoara activitatea...pentru ca au o perioada de mai mult de 15 zile... asta e parerea mea logica.

Alte discuții în legătură

Caldura de pe scara v_florina v_florina Buna ziua, locuiesc intr-un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Toate apartamentele au repartitoare. La caloriferele de pe scara nu exista robineti, a.i. ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)
Schimbare instalatie termoficare apartament pe timp de iarna andrea108 andrea108 Buna ziua! de curand am cumparat un apartament in Arad, pe care am inceput sa-l renovez avand in vedere ca se afla in stare deplorabila. Deoarece sunt foarte ... (vezi toată discuția)