avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma in insolventa - se mai poate face executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Firma in insolventa - se mai poate face executare silita?

Fostul angajator are sa imi plateasca mai multe salarii restante.

Ma poate ajuta un executor sa recuperez aceasta datorie daca firma se afla in insolventa, s-a pus deja poprire pe conturi si sechestru pe stocurile de marfa?

Deorece ar trebui sa ma deplasez in alt judet ptr a apela la un executor, am trimis mailuri mai multor astfel de birouri ptr a afla care este onorariul. Am primit raspuns de la un cabinet ca ar fi la ei 2 dosare de acest fel ptr aceeasi firma la care am lucrat eu, dar ca s-au finalizat ca fiind nesolvabile.
Ce pot face????
Cel mai recent răspuns: IOANA9 , utilizator 16:50, 26 Noiembrie 2012
Buna ziua,

Daca firma se afla in insolventa, nu executorului judecatoresc trebuie sa va adresati, ci administratorului/ lichidatorului judiciar.

Astfel, conform art. 3 al.10 din Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei “creanţele salariale sunt creanţele ce izvorăsc din raporturi de muncă între debitor şi angajaţii acestuia. Aceste creanţe sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creanţe de către administratorul judiciar/lichidator” deci dvs nu trebuie sa faceti nimic, ci doar sa va asigurati, printr-o discutie cu administratorul judiciar/lichidatorul ca au fost inscrise creantele.

Cautati pe siteul instantei pe rolul careia este dosarul de insolventa cine este administratorul/lichidatorul judiciar si contactati-l. Acesta ar trebui sa va dea mai multe detalii despre stadiul procedurii.

Mult succes!

Dana
Exista si un fond de garantare al creantelor pt persoanele in situatia dvs, dar trebuie trimisa o cerere completata tot de lichidator. Cititi legea 200/2006 pt detalii
Sa inteleg ca administratorul fostei firme trebuie sa inainteze o cerere ptr efecuarea platii salarilor la agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca?

multumesc
Nu are legatura administratorul firmei. Daca firma e in insolventa (asa ati spus) inseamna ca pe rolul tribunalul in circumscriptia caruia se afla sediul societatii angajatoare se afla un dosar avand ca obiect insolventa societatii respective.

Intrati pe siteul tribunalului respectiv, cautati dosarul, cautati numele administratorului/lichidatorului judiciar desemnat de instanta (adminstratorul judiciar e diferit de administratorul actual al societatii) si sunati-l. Acesta se va ocupa de recuperarea sumelor de la societate si daca exista sume disponibile pentru salariati, veti primi si dvs. ceea ce va datoreaza societatea.

Daca nu va descurcati cu gasitul dosarului, ori nu intelegeti ce va zice administratorul/lichidatorul judiciar, apelati la un avocat.

Mult succes!
Am gasit dosarul; la obiectul cauzei este precizat: procedura insolventei. Ca si lichidator este trecut numele unei Case de Insolventa...Observ ca in lista creditorilor se aflta diverse firme furnizoare de produse sau servicii catre fostul angajator. Se platesc mai intai sumele datorate societatilor si apoi fostilor salariati?

Acest lichidator trebuie platit de catre mine?

Multumesc mult ptr explicatii!


Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Ce taxe aplica lichidatorul când se plătesc creanțele la creditor ... adelina1popovici adelina1popovici Ce taxe aplica lichidatorul când se plătesc creanțele la creditor pentru o firma in faliment? Creditorii se înțeleg la un comision cu lichidatorul, eu ca ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)