avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma in insolventa - se mai poate face executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Firma in insolventa - se mai poate face executare silita?

Fostul angajator are sa imi plateasca mai multe salarii restante.

Ma poate ajuta un executor sa recuperez aceasta datorie daca firma se afla in insolventa, s-a pus deja poprire pe conturi si sechestru pe stocurile de marfa?

Deorece ar trebui sa ma deplasez in alt judet ptr a apela la un executor, am trimis mailuri mai multor astfel de birouri ptr a afla care este onorariul. Am primit raspuns de la un cabinet ca ar fi la ei 2 dosare de acest fel ptr aceeasi firma la care am lucrat eu, dar ca s-au finalizat ca fiind nesolvabile.
Ce pot face????
Cel mai recent răspuns: IOANA9 , utilizator 16:50, 26 Noiembrie 2012
Buna ziua,

Conform art. 123 din Legea 85/2006 - "Creanţele vor fi plătite, în cazul falimentului, în următoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate în condiţiile art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 (n.n. lichidatorul judiciar) şi ale art. 98 alin. (3), sub rezerva celor prevăzute la art. 102 alin. (4);
2. creanţele izvorâte din raportul de muncă;
(...)
7. creanţele reprezentând credite bancare, cu cheltuielile şi dobânzile aferente, cele rezultate din livrări de produse, prestări de servicii sau alte lucrări, precum şi din chirii;
8. alte creanţe chirografare;

Rezulta ca va fi platita creanta dvs. inaintea celor catre alte persoane/societati, dar dupa plata sumelor datorate lichidatorului.

Deci nu trebuie sa platiti dvs. lichidatorul din buzunarul dvs., ci acesta va fi platit din averea debitorului.

De asemnea, faptul ca va primiti banii inaintea altor creditori nu inseamna ca va veti recupera toti banii, ci cat recuperati depinde de ce bunuri are societatea care se afla in faliment. Cel mai bine e sa discutati direct cu lichidatorul.

Succes!
Buna ziua,

Tocmai ce am primit din partea lichidatorului o informare scrisa in ceea ce priveste tabelul creantelor firmei ce este in insolventa, si ma regasesc in acest tabel. De asemenea, mi se spune ca va avea loc o adunare a creditorilor. Este obligatorie si prezenta mea dat fiind faptul ca sedinta se va tine intr-un judet mult prea indepartat de domiciliul meu??

Lichidatorul solicita aprobarea unui anumit "onorariu lunar in cuantum de ... si a unui procent de ... incasate in averea debitoarei rezultate din valorificarea de active apartinand debitoarei precum si recuperari de creante".

Ce nu inteleg este de ce mi se cere o astfel de aprobare daca oricum nu se vor face retineri din suma ce imi este datorata mie.

Un alt punct al sedintei il reprezinta si "desemnarea comitetului creditorilor". De ce este nevoie de acest comitet??

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Ce taxe aplica lichidatorul când se plătesc creanțele la creditor ... adelina1popovici adelina1popovici Ce taxe aplica lichidatorul când se plătesc creanțele la creditor pentru o firma in faliment? Creditorii se înțeleg la un comision cu lichidatorul, eu ca ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)