Matusa mea a lasat un testament persoanei impreuna cu care a convietuit mai multi ani. Matusa mea a decedat la sf lunii mai 2012. Partenerul ei de viata a decedat la doua sapt. dupa aceasta. Noi suntem 12 nepoti dupa doua tulpini ai matusii mele. Intentionam sa deschidem mostenirea. Intrebarea pe care o adresez este urmat.:
Pot veni la mostenire si rudele partenerului de viata al matusii mele?
Multumesc pt ajutor.
Dvs mosteniti bunurile matusii avute in patrimoniu la momentul decesului, mai putin asupra celor transmise prin testament. La mostenirea matusii nu vin rudele celui cu care a convietuit.
Rudele barbatului vor mosteni bunurile acestuia, plus ceea ce i-a fost transmis prin testament de matusa dvs.
Nu pot... pe matusa a mostenit-o partenerul sau de viata, conform testamentului (e vorba ce a mostenit in functie de natura testamentului, universal sau particular). Rudele partenerului sau de viata vin doar la mostenirea acestuia...
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)