avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara cerere de marire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara cerere de marire

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:

1.In cazul cererii d emarire a pensiei alimentare se ia in consideratie ca salariu este grevat de alte datorii,respectiv rate,quantumul acestora fiind foarte aproape de intreg salariu,respectiv undeva in jur de 90% ?

2.La stabilirea sumei,quantumului pensiei se ia in considerare venitul cumulat al sotilor(casatoriti legal),mentionez faptul ca sunt la a 2 casatorie cu 1 copil...

3.In cazul in care instanta decide sa acorde marirea pensiei reclamantei,baza de calcul ramane tot 1/3 din salariu?

4.Care ar fi ordine in care se platesc aceste datorii?Pensie alimentara,rate,cos zilnic,etc...
Practic ,daca ar face asta as muri de foame si eu si sotia,avem foarte multe datorii.

As aprecia foarte mult un raspuns ,o parere.Va multumesc din suflet.

Cu stima

Catalin
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:42, 24 Noiembrie 2012
Poate creste pana la maxim 350 lei, dar aveti sanse sa ramana tot atat. Transmiteti instantei o intampinare, cu maxim 5 zile inainte de termen prin care sa aratati situatia dvs.
1. La stabilirea obligatiei de intretinere, prima datorie si singura de care se va tine cont ese datoria de a va intretine copilul. In rest, este problema dv ca v-ati indatorat mai mult decat puteti duce.
2. La stabilirea sumei nu vor fi luate in calcul si veniturile sotiei actuale, acesta nu are nico obligatie fata de copilul dumneavoastra. Se va tine cont doar de faptul ca mai aveti un minor, daca este copilul dv., daca este copilul sotiei, nu se va tine cont de el.
3. Daca ambii monori sunt ai dv, pensia va fi de baxim 1/3 din venitul dv. pentru ambii copii, respectiv 1/6 pentru fiecare.
4. Pensia de intretinere are prioritate. Faptul ca aveti datorii nu inseamna ca trebuie sa taiati din portia copilului.
Sotia cate alte datorii mai are? Sau ati scazut tgoate datoriile casniciei din salariul dv.?
Ma tem ca undeva e o problema, nu cunosc banca ce sa acorde credit constatand indatorarea clientului in proportie asa de mare. Nu de alta, insa stie ca nu-l poate executa, deci e incredibil ce-mi spuneti dv.

Pe de alta parte, intre a fi proprietar sau conducator de vehicul propriu, legea romana spune ca mai intai sunteti tata. La fel va considerati si dv.?
Buna ziua.Sunt credite mai vechi,cand nu te intreba nimeni daca ai cu ce plati,arata-i doar buletinul.Nu am aratat niciodata rea vointa,am platit in fiecare luna.E stiut faptul ca in Romania legile sunt strambe,prea mult loc de interpretare,ba mai mult,e chiar o moda,tatii sa intretina si mamica...Sotia mea,inainte de casatorie,avea deja un credit,circa 800RON,cu alte cuvinte,suma din care traim este undeva la 1000 RON pt.3 persoane.O sa caut o alta varianta,legea romana ma face muritor de foame.Multumesc tuturor pentru pareri.Sfat,apelati la lege cand toate celalalte variante s-au epuizat.Catalin
ba mai mult,e chiar o moda,tatii sa intretina si mamica.

Sigur ca in afara de copil, mamica se intretine si pe ea din cei 200 lei pe care ii dati dvs :).

O sa caut o alta varianta,legea romana ma face muritor de foame

Nu legea romana va face muritor de foame , ci nechibzuinta dvs in a va administra veniturile.
Daca e sa cautati o alta varianta, la venituri ar trebui sa va ganditi, sa le mai cresteti daca nu va ajung sa va intretineti pe dvs, sotia si copiii.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara chick chick Buna ziua. Sunt intr-un proces de divort cu copilul minor acum am probleme la pensia alimentară,am un venit net lunar de 1800 ron.cit îi revine pensia ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere diminuare pensie intretinere minor ioana-03 ioana-03 Buna ziua, tatal biologic al copilului meu in varsta de 4 ani, a cerut diminuarea pensiei de la 188.25 lunar la 110 lei lunar pe motiv ca din cei 1000 de lei ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minori in strainatate 3maria3 3maria3 Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania. ... (vezi toată discuția)